Cookie-k

5 893 000 Ft
 
ujpalya          VIDEÓ>>>
a tavalyi
támogatói partyról
"ROM"-KERTI RETRÓPARTY
      PROGRAM>

Tisztelt Szülők!
Köszönet mindenkinek, aki adója 1%-át
iskolánk
 
sportudvar -felújítási programjához ajánlotta fel!

Fantasztikus összefogás látszik körvonalazódni
,
hiszen a papírgyűjtésből
119 000 forintot ajánlottak fel
az osztályok   a sportpályához, a ROMKERTI PARTYN 59 200 forint gyűlt össze büféből és zenélésből, melyekkel együtt a családok készpénz-befizetéseiből jelenleg (okt 18.) az alapítványi számlán 5 893 000 forintot tartunk nyilván!

A 7,8 millió forintba kerülő munkálatokat befejeztük,
tartozásunk még 1 907 000 forint, ehhez kérjük további segítségüket!


Kérjük nézzék  meg ezt a bővített VIDEÓt a jelenlegi és a remélt állapotról, majd ha ennek alapján segíteni szeretnének, olvassanak tovább...

  Kedves Szülők!  

   A szülői értekezleteken már hallhatták, olvashatták, most itt is közzétesszük azt a részletes levelet, mely a Budenz iskola szülői választmányának és vezetőségének közös felhívását tartalmazza.

Ha kérdésük vagy javaslatuk lenne az alábbi projekttel kapcsolatban kérjük, forduljanak
Létay Dániel szabadidő-szervező kollegánkhoz a +36 70 2525 038 v.    elérhetőségeken.

Számítunk segítségükre!

 

"A tavalyi digitális táblákra gyűjtött támogatás sikerén felbuzdulva minden eddiginél nagyobb fába vágnánk a fejszénket.
 
Újabb célunk gyermekeink és valamennyiünk közös érdekét szolgálná:

Az iskola sportudvarának felújítása együttes erővel akár már idén őszre megvalósulhatna.

Jól eső érzés volt az  elmúlt évben is, hogy a szülők közül sokan mellénk álltak - felismerve, hogy a közös  célok elérése csak együtteserővel lehetséges – reméljük,  hogy az iskola és a szülők közös összefogásával  sikerül véghez vinni mostani tervünket is.

Ha most is mindenki ereje és lehetősége szerint segít, akkor  szeptembertől  birtokukba vehetik gyermekeink az új udvart, ami  a testnevelés óráknak és a délutáni, sőt hétvégi szabadidős sportolásnak és játéktevékenységeknek  is impozáns helyszíne lehet.


Hogy miért lenne erre szükség? Sok éve problémát jelent az iskolában, hogy a salakos pálya és az udvar nagy része burkolatlan, hepehupás, ezáltal játékra, sportolásra egyre kevésbé alkalmas, a gyerekek se  szívesen használják, mert ősztől tavaszig sáros,tavasztól őszig pedig poros. Ezek miatt valószínűleg a cipők, ruhák is hamarabb tönkremennek, az otthoni mosás költségei is nőnek, de ezeknél sokkal fontosabb, hogy a szálló por még azok számára is egészségtelen, akik az udvar más részein tartózkodnak.
Ennek bizonyítékául kérjük nézzék meg ezt a a VIDEÓT! >>>

 

A cél az lenne, hogy minden korcsoport -  az alsó tagozatostól a gimnazistáig -  használni, élvezni tudja az udvar nyújtotta lehetőségeket. A felújított udvar  rendelkezne olyan sport- és játékeszköz-parkkal, ami nem csak mozgásra ösztönöz, hanem lehetőséget nyújt a  közösségépítésre is. Arra törekszünk, hogy  az udvar iskolaidőn túl, hétvégenként  is használható legyen, s ezáltal sok lehetőséget és élményt nyújtson a családok, baráti társaságok, iskolai közösségek számára is.

ujpalyaMűszaki terv

Az udvar felújítására több változat is felmerült, ezek elbírálásakor célunk a minőség és a funkcionalitás maximalizálása kell, hogy legyen, természetesen az árak függvényében.

- Multifunkcionális labdapálya (21X15 méter, 315 nm) a jelenlegi salakos pálya helyén (lábtenisz, kiskapus foci, kosárlabda, röplabda felfestésekkel, elhúzható labdahálókkal)
- 65 m-es futópálya 4X 1 méteres  sávfelfestésekkel  (260 nm)
- A jelenlegi (kb.300 nm-nyi) földes játszóterület talajának felújítása, por és sármentesítése  VIACOLOR burkolattal
- a meglevő műfüves pálya melletti lépcső felújítása járdalapokból
- Az összegyűlt pénztől függően további ügyességfejlesztő  játékok telepítése a régiek helyett


Költségek

Az eddigi árajánlatok alapján minimum  4 millió (csak a labdapálya) maximum 10 millió forint (teljes terület) közötti összeg lenne szükséges a sportudvar rendbetételéhez. Az összeg nagysága függ a felújítandó terület méretétől, a burkolat típusától, az alépítményektől, egyéb telepítendő eszközöktől. (kerítések, állványzatok)

 

A sportburkolatokra az alábbi árajánlatok élnek: csak a 320 nm-es labdapályára vetítve:
(alépítmény vízelvezetéssel+burkolat+szegély+vonalak festése)

 

Speciális műfűszőnyeg 3,9 millió forint (négyzetméter ár 12 100 Ft) bruttó 10 év  garancia!  ProGrass Kft>>>


Gumitégla 5  millió forint   (négyzetméter ár 15 625 Ft)  bruttó
Budaörs146 Kft >>> 

 

Öntött gumi 9,6 millió forint   (négyzetméter ár 30000 Ft) bruttó – GlobálSport  Kft>>>

 

SportCourt amerikai műanyag szőnyeg  5,96 millió Ft (négyzetméter ár 18 625 Ft) bruttó Budaörs146 Kft>>>  megnéztük, nem volt meggyőző...


A konkrét tervek, ajánlatok, kivitelezői referenciák hamarosan megtekinthetőek lesznek az iskola titkárságán, illetve a honlapon is. Nagy segítséget jelenthet, ha valamelyikünknek műszaki szakértői, kivitelezői ismeretsége, vagy akár további ötlete lenne a projekt megvalósításához, amelyekkel esetleg hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez, ill. a minőség javításához.

 

 

 

Hogyan segíthetünk?

A jelenlegi  állás szerint  a felújítással kapcsolatban csak magunkra számíthatunk.
Némi segítséget nyújthat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium május elején várható pályázata, de sajnos a II. kerületi Önkormányzat támogatását most nem remélhetjük, mivel nemrégiben hathatós segítséget nyújtottak a műfüves focipálya kialakításakor.

Elsősorban ki kéne használnunk  a  mindannyiunk részéről egyetlen forint kifizetése nélkül is jelentős támogatást nyújtó lehetőséget, mely a bizonyára legtöbbünk előtt még nyitva áll.

Ez az  adó1szaz-ának felajánlása.

Valószínűleg sokan élünk rendszeresen ezzel, mert ismerünk, kedvelünk olyan  civil szervezeteket, melyeket akár évről- évre támogatunk. Az idei évben a fenti célok érdekében nagyon fontos lenne, ha minél többen  az iskola közalapítványának ajánlanánk fel az 1%-os támogatásokat. 

Az iskola alapítványa az utóbbi évek átlagában 1-1,2 millió forint támogatást kapott az 1%-os adófelajánlásokból anélkül, hogy külön megjelölte volna a költségek felhasználását – természetesen  ennek az összegnek megvolt, és a későbbiekben is meglenne a helye -  oktatási költségek, iskolai rendezvények, a gyerekek jutalmazása, a szociálisan rászoruló tanulók támogatása stb.

Az iskola vezetősége mégis úgy döntött, hogy az idei 1%-okból befolyó összeg 1 millió forint feletti teljes részét garantáltan az udvari felújításokra fordítja. Ha mindannyian  megtesszük ezt a felajánlást, esetleg családunkban, ismerőseink körében is sikerültovábbi támogatókat találni, akkor  a költségek nagyobb része  is összejöhet ebből. Kár lenne a lehetőséget elszalasztani, de még van egy kis idő
, mert                                                         az  adózási határidő május 20.!!!

 

Az iskola alapítványának adószáma:
Mentális Fejlesztési Alapítvány: 18057368-1-41

 

Egyéni felajánlások, adományok


Egy kis játék a számokkal, melyből kiderül, hogy a kitűzött cél finanszírozása nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat:

A  jelenlegi 550 fős tanulói létszámunkat alapul véve, 8-10.000 Ft-os tanulónkénti támogatási átlagot számolva már 4,4-5.5 millió forintos keretösszegből gazdálkodhatnánk, ami már  nem kevés, a fenti árak alapján akár fedezné is a labdapályát… ami azoknak a gyerekeknek ishasznára válhat, akik már csak 1-2 évig járnak ide, azoknak meg főleg, akik hosszú éveket terveznek eltölteni iskolánkban.

Tisztában vagyunk vele, hogy  a családok terhelhetősége és anyagi áldozatvállalásának mértéke nem azonos, ezért mindenkit a lehetőségeihez mért támogatásra biztatunk!

"Fussunk a pénzünkért!"
Az átlagon felüli támogatásokat  

Arany - 100 000 Ft 

Ezüst - 50 000 Ft

Bronz - 15 000 Ft

fokozatokkal minősítenénk, és a projekt megvalósulása után akár ingyenes sportlétesítmény-használattal (új pályák+tornaterem),  a tanulók iskolai szabadidős tevékenységeinek, szakköreinek,  gimnáziumi előkészítőinek díjmentességével és más kedvezményekkel honorálnánk.

Az adományi  befizetéseket Alapítványi csekken lehet majd megtenni „Sportpálya” közleménnyel, ha  valaki nem adományozni szeretne, hanem számla ellenében vásárolna pl. néhány négyzetmétert, természetesen erre is van mód, ez esetben - ha jogosult - az ÁFA visszaigényléssel további megtakarítás érhető el.  Utalás esetén alapítványi számlaszámunk: Budapest Bank 10103805-51046736-00000006

A Mentális Fejlesztés Alapítvány közhasznú, ezért céges adományok esetében a igazolás mellett a társasági adóból a támogatás leírható, kérjük érdeklődjenek könyvelőjüknél!

Elkezdődött a kupakgyűjtés is , ami a környezetvédelem mellett némi pénzt is jelent majd, a gyűjtőládákat már kihelyezték az iskola folyosóira.

Ha hasonló vagy még jobb forrásteremtő ötlete lenne valakinek, kérjük ossza meg velünk!

Ha gyorsak, ügyesek és elszántak vagyunk, akár idén nyáron megvalósulhat a tervünk!

Nem szabad előre inni a medve bőrére, mi mégis megelőlegezzük a bizalmat, és


2011. június 4-én 18-kb. 22 óráig ismét zenés-táncos családi
"ROM"-KERTI RETRÓ  PARTY-t  rendezünk         

az iskolában, hogy megünnepeljük az összefogást.   
Ezúttal nem kell támogatói  jegyet venni, a mulatságra mindenkit szeretettel várunk!     PROGRAM>>>

A tavalyi party videója itt tekinthető meg>>>                  

 

Az együttműködés reményében köszönettel:
Budenz Szülői Választmány
Budenz Iskola vezetősége
a Budenz Iskola összes tanulója"

18057368-1-41

Copyright

Copyright © 2020 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177