Cookie-k

Digitális oktatás

Digitális munkarend 2021. tavasz

Tisztelt Szülők!

A hétfői nappal életbe lépő tantermen kívüli digitális munkarenddel kapcsolatosan március 5-én megjelent az Emberi Erőforrások Miniszterének határozata (https://www.oktatas.hu/.../tav.../17_2021_EMMI_hatarozat.pdf), amelynek 6. pontját a március 6-án megjelent 18/2021. (III. 6.) EMMI határozat (https://www.oktatas.hu/.../18_2021_EMMI_hatarozat...) visszavonta. A fentiek alapján:
  • március 8-tól március 31-ig tantermen kívüli digitális munkarend lesz érvényben (az első évfolyamon is)
  • az érettségire való kiscsoportos felkészítő foglalkozások (fakultációk) az eddigi rend szerint, a szaktanárokkal egyeztetve megszervezésre kerülnek.
Április 1-től április 6-ig a tanév rendjében szereplő tavaszi szünet lesz.
 Az első jelenléti tanítási nap előreláthatólag április 7-én (szerdán) lesz.

A tantermen kívüli digitális munkarendben tartandó online órák órarendje honlapunkon hamarosan frissül, kérjük mind Önök, mind tanulóink kísérjék figyelemmel! Az online órákon betartandó szabályokat Házirendünk XX. fejezete tartalmazza.

Amint további információk állnak rendelkezésünkre, azokat honlapunkon, az iskola facebook-oldalán illetve a KRÉTA rendszer üzenetküldő funkcióján keresztül továbbítjuk, kérjük kísérjek figyelemmel ezen információforrásokat!

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

Munkahelyi profil létrehozása mobileszközökön

Egy idő óta változást tapasztalhatnak az iskolai Classroom / Tanterem alkalmazás MOBILOS használatakor. Ehhez adunk most egy kis segítséget, magyarázatot.

Biztonsági okokból változtattunk a helyi eszközkezelési szabályzaton, ezért a mobileszközökön a @budenznet.sulinet.hu végű fiókokhoz egy Workspace/Munkafiók jön létre, ha valaki ilyen fiókkal jelentkezik be.

Az ezzel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók >>>>>.

Gondviselők belépése az e-Kréta rendszerbe

Gondviselői jogosultság

A KRÉTA rendszerben a Gondviselői jogosultság szétvált két szintre, egy "Bővített gondviselői jogosultság"-ra, mely teljes funkcionalitással működik, és egy "Csökkentett gondviselői jogosultság"-ra, mely az e-Ellenőrzőben korlátozott adathozzáférést biztosít az intézmény részéről még vissza nem igazolt gondviselői felhasználók számára.

A KRÉTA e-naplóban >>>>> lehetőség van a belépő felületen egy előzetes - csökkentett jogosultsággal rendelkező - regisztráció elkészítésére. 

Abban az esetben ha a gondviselő még nincs regisztrálva a KRÉTA rendszerben, akkor a gondviselőknek lehetőségük van a belépési felületen található "Gondviselői jelszó igénylése"  szövegre kattintva, az elektronikus ellenőrző belépéséhez szükséges belépési adataikat a megadott e-mail címre igényelni.

Ha több gyermek is jár a Budenzbe, akkor külön-külön belépési azonosítót kell igényelni, de ezután a mobilalkalmazással lehetőség van egyszerűen váltani a regisztrált fiókok között.

Abban az esetben ha már rendelkezik a Kréta rendszerhez felhasználónévvel és jelszóval, akkor nem kell újra igényelnie hozzáférést!

Bővebben ...

Karanténgaléria

Örömmel jelentem be, hogy elkészült a Budenz Karanténgaléria.

A karantén ideje alatt készült képekből válogattam össze 10 évfolyam rajzait, festményeit, ragasztását. 

(a gyűjtemény új képekkel bővült...)

Ráczné Enzsöl Katalin

Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

A tantermen kívüli, digitális munkarendben végzett oktatás a már megszokott, tantermi órától eltérő adatkezeléseket is maga után vonhat. Az iskolában érvényesülő általános adatkezelési szabályokon túl az online térben megtartott órák során is kiemelt figyelmet fordítunk az adatvédelem és adatbiztonság érvényesülésére. Ennek egyik eleme ez a tájékoztatás is.

Az adatkezelő a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.), valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény értelmében a köznevelési intézmény.

Az adatkezelő megnevezése, elérhetőségei:

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel.: +36-1-394-3177
e-mail:

Bővebben ...

Útmutató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez

Az elmúlt három hétben sikeresen átálltunk a tantermen kívüli, digitális munkarendre, ennek során a tanárok és a tanulótársak sokszor online kapcsolatba kerülnek egymással, hang- és videóközvetítés zajlik közöttük. Előfordulhat, hogy a tanár azt kéri, a tanuló készítsen magáról felvételt, ami alapján meggyőződhet, hogy tényleg megtanulta-e a tananyagot, valóban elvégezte a kijelölt feladatot, vagy így ellenőrzi az önálló feladatmegoldást.

Mind a tanárokról, mind pedig a tanulókról készült felvétel személyes adat.  A személyes adatok kezelése (így a felvétel készítés, továbbítás, megosztás, rögzítés stb.) az Európai Unióban is, így hazánkban is jogszabályokon alapul. A személyes adatok védelméhez fűződő jog mindenkit megillet.

Bővebben ...

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177