Cookie-k

Koronavírus

 • Iskolai étkeztetés a digitális munkarend alatt

  Az önkormányzat honlapján, a https://masodikkerulet.hu/cimlap/vigyazzunk-egymasra-budan cím alatt találhatók szerint

  "Aki igényli, annak az étkezését továbbra is biztosítják az oktatási intézmények. Az iskolák segítségével felmérjük, kiknek van szüksége erre a szolgáltatásra, és a szükséges mennyiséget az iskolákba szállítjuk. Kérem a szülőket, hogy amennyiben az iskola digitális oktatása ideje alatt nem igényelnek étkeztetést gyermekeik számára, az iMenza programon keresztül mondják le, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az élelmet."

  Kérem, hogy az iskolai felmérés lebonyolításának érdekében a kedves szülők értesítsék az osztályfőnököt, amennyiben mindenképpen igénylik az iskolai étkeztetést. Ezt a kérést hamarosan az osztályfőnökök is eljuttatják a szülőkhöz. Az önkormányzati tájékoztatásnak megfelelően kérem, hogy az étkezést nem igénylő szülők az iMenza programon keresztül mondják le az étkezést!

  Köszönettel:

  Csenki József
  intézményvezető

 • DIGITÁLIS MUNKARENDBEN MEGY TOVÁBB AZ OKTATÁS!

  Március 16-tól iskolánkban is távoktatásos formában folytatódik a tanév.
   
  Digitális munkarend lép életbe, aminek a pontos feltételeiről, megvalósításáról később részletes tájékoztatást adunk.
    
  Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!
 • További tájékoztatás, intézkedés a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

  Tisztelt Szülők!

  A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a 41/2020. (III. 11) számú kormányrendelet és a 2020. március 12-én kiadott tankerületi igazgatói utasítás alapján a következőkről tájékoztatom Önöket:

  1. A szülők gyermeküket kizárólag csak a portáig kísérhetik, az épületbe nem léphetnek be! A szülők délután a gyermekükért érkezve szintén csak a portáig léphetnek be, ez alól kivételt nem lehet tenni!
  A szülők és gyermekek csak kizárólag a főbejáraton keresztül léphetnek be az iskolába, illetve csak a főbejáraton keresztül hagyhatják el azt! Az iskola hátsó kapuja zárva tart, távműködtetésére sem lesz lehetőség.
  A tanulók a portánál kihelyezett kézfertőtlenítő használata után léphetnek be az épületbe!
  Kérjük, hogy a pedagógusokkal a kapcsolattartást telefonon, vagy elektronikus formában valósítsák meg. Amennyiben feltétlenül szükséges a személyes találkozó, ha a szülő megbeszélt időpontra érkezik valamely dolgozóhoz, a portáról a titkárságon keresztül értesítjük az érintett dolgozót, aki a portánál fogadja a szülőt.

  2. Amennyiben a tanuló vagy a vele egy háztartásban élő családtagja a 41/2020. Kormányrendeletben (elérhető a https://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=218471.380565), illetve a https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/539-tajekoztato-az-eljarasrendben-alkalmazando-covid-19-fertozes-altal-erintett-teruletekrol-2020-marcius-11 címen elérhető, ott felsorolt területről érkezik haza, a tanuló kötelező jelleggel, egyéb külföldi országból történő hazaérkezés esetén ajánlott jelleggel 14 napig maradjon otthon. A szülő a KRÉTA rendszeren keresztül jelezze ezt az intézményvezető számára, így a hiányzást igazoltnak tekintem.
  Felhívom a szülők figyelmét, arra, hogy az érintett területekről visszatérve gyermeküket hivatalos karanténban kell tartaniuk.

  3. Amennyiben a szülő a kialakult helyzetre tekintettel úgy dönt, hogy gyermekét otthon kívánja tartani, akkor ezt szintén jelezze a KRÉTA rendszeren keresztül az intézményvezetőnek, A hiányzást ebben az esetben is igazoltnak tekintem. Az így igazolható hiányzások időtartama a védelmi helyzet és intézkedések függvényében változik. Jelenleg 14 napot jelent. A 14 nap lejárta után - szükség esetén - kérem a jelzés megismétlését.

  4. Tankerületi igazgató asszony kifejezett kérése, hogy a szülőkkel való kommunikáció a Kréta felületen keresztül történjen. Ennek megvalósítása érdekében kérem, hogy a Krétában rögzített e-mailes és telefonos elérhetőségüket ellenőrizzék, illetve ha bármely adat hiányzik vagy javítandó, akkor aktualizálják azokat a következők szerint:

  1. A Kréta szülői felületébe belépve válassza ki a „Profilbeállítások” menüpontot!
  2. Kattintson a „Gondviselő elérhetőség szerkesztése” fülre!
  3. Ellenőrizze le az ott megadott e-mail címét, telefonszámát, illetve javítsa vagy pótolja azt!
  4. Majd kattintson a „Mentés” gombra!

  5. Távolmaradás esetén a tanulók a Kréta felület „Házi feladat” menüpontja alatti bejegyzésekben tájékozódhatnak az elvégzendő feladatokról (órai munka, házi feladat).

  Ha nem tud belépni a Kréta rendszerbe, itt >>>>>  és itt >>>>> kaphat segítséget.

  Megértésüket, támogató együttműködésüket köszönöm!

  Budapest, 2020. március 12.

  Csenki József
  intézményvezető

 • Koronavírus-fertőzés megelőzésével kapcsolatos információk

  Tisztelt Szülők!

  A koronavírus-fertőzés megelőzésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom Önöket:

  • A mai naptól az épületbe az alsó bejáratnál is csak az automata kapun keresztül lehet belépni, elkerülve ezzel a kapu kilincsével való érintkezést.

  • Napközben a kilincsek folyamatos fertőtlenítő permetezése folyik.

  • A tanulói mosdókban óránként fertőtlenítő felmosás történik, folyamatosan biztosítjuk a folyékony fertőtlenítő szappant a mosdókban.

  • Az épület minden szintjén és a portán kézfertőtlenítő gél került kihelyezésre. Ajánlott a gélt kézmosás után, borsónyi mennyiségben, a kézbe alaposan bedörzsölve használni.

  • https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kerjuk-ne-tartsanak-unnepi-rendezvenyeket-az-iskolak-az-ovodak-se honlapon megjelentek alapján a nemzeti ünnepi megemlékezéssel kapcsolatban mind az alsó tagozaton tervezett mai, holnapi múzeumlátogatás, mind a pénteki felső és gimnáziumi tagozat részére tervezett ünnepi megemlékezés elmarad! A megemlékezés osztálykeretben történik. Kérjük, hogy a gyerekek a pénteki napon viseljenek kokárdát!

  • A fenntartó ma reggeli állásfoglalása szerint "azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.Ezzel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az ezen indokkal megküldött szülői igazolások alapján a mulasztást iskolánk természetesen igazoltnak tekinti. Kérem, hogy mind a gyermekeik, mind az osztály- és iskolatársak egészségének megőrzését szem előtt tartva hozzanak felelős döntést az iskolai távolmaradás kapcsán.

  • A mai napon valamennyi osztályban levetítésre kerül(t) a koronavirus.gov.hu/megelozes címen elérhető rövid, tájékoztató videó.

  • A különféle forrásokból származó dezinformációs, esetenként pánikkeltő hatású információk elkerülése végett kérem, hogy lehetőségeikhez mérten folyamatosan kísérjék figyelemmel a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapját az www.nnk.gov.hu címen, illetve a kormány e célra létrehozott weboldalát a www.koronavirus.gov.hu címen. Jelenleg ezen helyeken lehet hivatalos információkhoz jutni. A megjelölt oldalakat az iskola vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri, az ott megjelent, illetve a fenntartó által küldött, az iskola szempontjából releváns információkról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

   Az iskola közössége nevében köszönöm megértésüket és bízom további együttműködésükben.

  Üdvözlettel: Csenki József
         intézményvezető
         Budenz József Általános Iskola és Gimnázium

Copyright

Copyright © 2020 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177