Cookie-k

Hírek

Hittan tájékoztató 2021.

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket az iskolánkban hitoktatást tartó

hittan tanárok tájékoztatójára.

Időpont: 2021.03.09.    17 óra

Ha a pandémiás helyzet engedi, akkor élőben, ha nem engedi, akkor a honlapra feltöltjük az információkat.

Tisztelettel: az iskola vezetősége

Tóth Andrea

Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, hogy kolléganőnk,
Tóth Andrea 2020. december 2-án itt hagyott minket, hosszú betegséget követően elhunyt.

Tóth Andrea

Utolsó pillanatáig küzdött az életben maradásáért, azért, hogy szeretett családja körében lehessen, azért hogy a tanári pályán megmutathassa az elkötelezettségét, szaktudását. Igyekezete sajnos hiábavalónak bizonyult.
 Évtizedekkel ezelőtt kezdett iskolánkban dolgozni, hosszú éveket töltött itt, majd az oktatásirányításban tevékenykedett vezetői pozícióban. Aztán nagy örömmel tért hozzánk vissza, és mintha el sem ment volna, úgy látott hozzá a tanításhoz, tisztességgel, hozzáértéssel, odaadással.
 Mi, a kollégái ezentúl is szeretettel és tisztelettel fogunk Rá gondolni, emlékezve arra, hogy milyen jó beszélgetőtárs volt, milyen érdeklődéssel fordult mindazok felé, akik megosztották vele gondjaikat vagy éppen örömüket, nem terhelve senkit az ő nagy-nagy problémájával.
 
Nyugodj békében, Andi, ezentúl is velünk leszel!
Kollégáid, barátaid
 

Tájékoztató a 2020. november 17-től érvényes változásokról

Tisztelt Szülők!

A Covid-19 járvány eszkalációja következtében kialakuló helyzet szükségessé teszi az iskolai maszkviselés szabályainak módosítását intézményünkben.

A holnapi naptól, 2020. november 17-től a felső tagozatos tanulóknak a tanórákon is kötelező a maszkviselés.

Kötelező a maszkviselés továbbá az alsó tagozatos tanulóknak azokon a tanórákon, amelyeken csoportbontásban (idegen nyelv, hittan) tanulnak, illetve azokon az órákon, amelyet betanító tanárok tartanak. (Ilyenek lehetnek ének-zene, rajz, technika, testnevelés/néptánc, stb.) Azokon a tanórákon, amelyet az osztály két állandó tanítója tart, a tanító kérésének megfelelően kötelező a maszk használata, egyéb esetben lehetséges. 

Az óraközi szünetekben a saját tantermeikben tartózkodó diákok számára az 1,5 méteres távolság betartása mellett nem kötelező, de ajánlott  a maszkviselés.

Kérjük, hogy az alábbi szabály betartásának fontosságát otthon is beszéljék át gyermekeikkel a járvány terjedésének mérséklése érdekében.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Munkahelyi profil létrehozása mobileszközökön

Egy idő óta változást tapasztalhatnak az iskolai Classroom / Tanterem alkalmazás MOBILOS használatakor. Ehhez adunk most egy kis segítséget, magyarázatot.

Biztonsági okokból változtattunk a helyi eszközkezelési szabályzaton, ezért a mobileszközökön a @budenznet.sulinet.hu végű fiókokhoz egy Workspace/Munkafiók jön létre, ha valaki ilyen fiókkal jelentkezik be.

Az ezzel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók >>>>>.

Tájékoztató a szülőknek - 2020. novembertől érvényes szabályok

HÁZIREND KIEGÉSZÍTÉSE

A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET FENNÁLLÁSÁNAK IDEJÉRE

(Covid-19 Intézkedési terv)

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium

2020/2021. tanév

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Operatív Törzzsel, a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve összeállította a 2020/2021. tanév kezdésére és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési tervet, amelyet minden oktatási intézménynek magára nézve ki kell dolgoznia. Ennek értelmében a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium a következő intézkedési tervet dolgozta ki és tartja diákjaira és munkatársaira nézve kötelezőnek.

A novembertől érvényes rendelkezések megismeréséhez olvasson tovább...

Kedves Szülők!

A 2020/2021. tanév kezdése - a rendkívüli helyzet miatt - nem egyszerű feladat egyik oktatási intézmény számára sem, így természetesen a mi iskolánkban is adódnak nehézségek. A Budenz József Általános Iskola vezetősége és tantestülete igyekszik a gyermekek és szülők érdekeit nézni mindenek előtt, ugyanakkor a jogszabályoknak, rendeleteknek is eleget kell tennünk. A szülői elvárások sokszor nem találkoznak a lehetőségeinkkel, ezért kérjük, hogy Önök is kövessék nyomon az iskolákat szabályozó miniszteri rendeleteket, hogy megértsék a különféle intézkedéseinket, és hatékonyan tudjunk együttműködni ebben a nem mindennapi helyzetben is.

Köszönjük a sok nehéz szituációra született támogató, segítő ötletet, amelyeket mindig megvitatunk, számításba veszünk, viszont azokat egyéb körülmények miatt - melyek legtöbbször csak intézményen belül tapasztalhatóak, láthatóak – nem mindig tudunk alkalmazni.

A pedagógusok a Kréta felület „házi feladat” funkcióját, illetve a Classroom-ot használják arra, hogy az otthonmaradó diákok a tananyagból ne maradjanak le, haladni tudjanak. A feladatok naponta felkerülnek az említett helyekre, de türelmet kérünk ebben a dologban is a Kedves Szülőktől, hiszen a pedagógusoknak legtöbbször folyamatosan órája van (a sok helyettesítés miatt legtöbbször késő délutánig), ezért az említett feladatra csak a tanítás/tanulószoba/napközi után tudnak sort keríteni. Természetesen az említett okok miatti késésből fakadó házi feladatok hiányát nem kérik majd számon a tanárok a tanulókon.

Szükség esetére digitális munkarendet dolgoz ki az intézmény tanári kara szeptember folyamán, melyet az iskola honlapján közzéteszünk majd, kérjük, kísérjék figyelemmel!

Köszönjük megértő, segítő együttműködésüket!

Az Iskola Vezetősége és Tantestülete

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177