Cookie-k

Hírek

Kedves Szülők!

A 2020/2021. tanév kezdése - a rendkívüli helyzet miatt - nem egyszerű feladat egyik oktatási intézmény számára sem, így természetesen a mi iskolánkban is adódnak nehézségek. A Budenz József Általános Iskola vezetősége és tantestülete igyekszik a gyermekek és szülők érdekeit nézni mindenek előtt, ugyanakkor a jogszabályoknak, rendeleteknek is eleget kell tennünk. A szülői elvárások sokszor nem találkoznak a lehetőségeinkkel, ezért kérjük, hogy Önök is kövessék nyomon az iskolákat szabályozó miniszteri rendeleteket, hogy megértsék a különféle intézkedéseinket, és hatékonyan tudjunk együttműködni ebben a nem mindennapi helyzetben is.

Köszönjük a sok nehéz szituációra született támogató, segítő ötletet, amelyeket mindig megvitatunk, számításba veszünk, viszont azokat egyéb körülmények miatt - melyek legtöbbször csak intézményen belül tapasztalhatóak, láthatóak – nem mindig tudunk alkalmazni.

A pedagógusok a Kréta felület „házi feladat” funkcióját, illetve a Classroom-ot használják arra, hogy az otthonmaradó diákok a tananyagból ne maradjanak le, haladni tudjanak. A feladatok naponta felkerülnek az említett helyekre, de türelmet kérünk ebben a dologban is a Kedves Szülőktől, hiszen a pedagógusoknak legtöbbször folyamatosan órája van (a sok helyettesítés miatt legtöbbször késő délutánig), ezért az említett feladatra csak a tanítás/tanulószoba/napközi után tudnak sort keríteni. Természetesen az említett okok miatti késésből fakadó házi feladatok hiányát nem kérik majd számon a tanárok a tanulókon.

Szükség esetére digitális munkarendet dolgoz ki az intézmény tanári kara szeptember folyamán, melyet az iskola honlapján közzéteszünk majd, kérjük, kísérjék figyelemmel!

Köszönjük megértő, segítő együttműködésüket!

Az Iskola Vezetősége és Tantestülete

Tájékoztatás az ügyeleti rendről

Tisztelt Szülők!

A tanév hátralévő idejére (a június 2-26. közötti időszakra) kért ügyelettel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

Az ügyelet nem tartalmaz oktatást, az továbbra is a tantermen kívüli digitális munkarendben folyik. Mivel többnyire különböző évfolyamokból, osztályokból érkeznek az ügyeleti igények, nem tudjuk ígérni, hogy a gyerekek a saját osztálytársaikkal, évfolyamtársaikkal töltik majd az iskolában az időt, de az adott lehetőségekhez képest természetesen figyelni fogunk arra, hogy a jelentkező diákokat korosztályonként csoportosítsuk.

A felzárkóztatásra szoruló tanulókkal - előzetes egyeztetés alapján - szaktanárok foglalkoznak majd. Erről az érintett szaktanárok adnak tájékoztatást.

Az ügyeleti igényüket e-mailben jelezzék a titkárság számára, amiben kérjük, hogy a megjelölt időintervallumon kívül, pontosan jelöljék gyermekük nevét, osztályát, érkezésének és távozásának időpontját, a szülő/gondviselő/ nevét. Ügyeletet a munkanapokon 8:00-tól 17:00-ig biztosítunk. Ha adott esetben nem a szülő jön majd gyermekéért, arról külön tájékoztatást kérünk! Az étkezéssel kapcsolatos igényüket e-menzán keresztül tudják intézni, mint eddig is.

Kézfertőtlenítő van az iskolában, szájmaszk nem kötelező, de természetesen csak egészséges gyermekeket fogadhatunk!

A nyári ügyelettel, napközis táborral kapcsolatban egyelőre csak az igényeket mérjük föl, mint eddig minden évben, bővebb tájékoztatást csak a későbbiek folyamán tudunk adni.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

A KLÍMAVÉDELEM OKTATÁSA EGY PEDAGÓGUS SZEMÉVEL – HOGYAN ÉRDEMES BELEVÁGNI?

Már az általános iskolásoknak is érdemes a klímavédelmet és a fenntarthatóságot tanítani: az információk értő fülekre találnak, sőt, sok esetben még a szülőket is mozgósítani lehet a jó célok érdekében. Kisebb és nagyobb diákot – más-más módszerrel, de – sikeresen meg lehet győzni a fenntarthatóság fontosságáról – vallja Titi Katalin, aki tavaly szeptembertől oktatja a fenntarthatóságot a Budenz József Általános Iskolában, ahol az idei tanévben kiemelt téma a klímavédelem. Az alábbiakban az ő írását közöljük.

„Nincs szükségünk többé hősökre, elég, ha végre valaki kiviszi az újrahasznosítható hulladékot” – mondja a falfirkáin korunk arctalan ironikus kritikusa, Banksy. És igaza van, kezdetnek talán ez is elég, mert bár egy fecske valóban nem csinál nyarat, de ha minden fecske így gondolná, akkor sosem indulna el, mi pedig nem gyönyörködhetnénk bennük – a fecskék egyéb ökológiai-biológiai hasznáról nem is szólva.

Általános iskolás koromban rendszeresen tartottunk papírgyűjtést, ilyenkor mindent egybegyűjtöttünk: újságot, könyvet, jegyzetpapírokat. Az az osztály, amelyik a legtöbb papírt összegyűjtötte, ajándékban részesült. Ez általában egy szabadnapot jelentett, amikor nem kellett iskolába mennünk, és ez mindegyikünk számára hatékonynak bizonyuló motiváció volt. 

Azóta azonban Földünk állapota romlott, a papírgyűjtés elveszítette vezető jelentőségét, az élet sokkal több területén kell tennünk a dolgunkat környezetünk megóvása érdekében.

A cikk folytatása itt olvasható >>>>>

Étkezés igénylése a 2020/2021-es tanévre

Tisztelt Szülő!

Tájékoztatjuk, hogy a Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat (Önkormányzat) a gyermekétkeztetés nyilvántartására és számlázására az elektronikus rendszert, (https://www.bp2.imenza.hu) internetes oldalon elérhető iMenza alkalmazást használja.

Az iMenza alkalmazással internetes felületen, egyedi bejelentkezést követően – önállóan, az iskolák közreműködése nélkül – fizethetik ki, illetve mondhatják le gyermekük közétkeztetési szolgáltatását.

A rendelés és a számlázás a 2020/2021-i tanévkezdést megelőzően leadott, étkeztetés igénybe vételére vonatkozó szándéknyilatkozat, valamint az iMenza rendszerhez történő hozzáférés biztosításához megadott hozzájáruló nyilatkozat alapján történik.

Amennyiben gyermekük közétkeztetését igénybe kívánják venni, úgy kérjük, hogy a hozzájáruló nyilatkozatot >>>>> szíveskedjenek kitölteni és aláírni, és annak elektronikus (beszkennelt vagy lefotózott) példányát elektronikus levélben 2020. május 31. napjáig megküldeni az alábbi elérhetőségeinkre, annak érdekében, hogy fel tudjuk venni Önökkel a kapcsolatot az iMenza rendszerbe történő regisztrálás érdekében.

Kérjük, hogy a kitöltött nyomtatványok eredeti aláírással ellátott példányait feltétlenül őrizze meg, mert az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel elrendelt veszélyhelyzet megszűnését követően, az eredeti nyilatkozatok Társaságunk részére történő benyújtása szükséges, amelynek időpontjáról előzetesen értesíteni fogjuk Önöket.

További információkról az iMenza oldalán keresztül, a regisztrálást követően e-mailben kapnak tájékoztatást.

Amennyiben a gyermekük étkeztetésével kapcsolatban kérdésük merülne fel, úgy készséggel állunk rendelkezésükre.

Budapest, 2020. április 7.

II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.
Étkeztetési csoport
Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat megbízottja

Elérhetőségek:

Köveskutiné Tábori Anna
étkeztetési asszisztens
II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.
iroda: 1025 Budapest, Felső Zöldmáli út 128-130.
mobil: +3620-279-9394
email: 

Budenz Bál 2020 - köszönjük!

Köszönjük!

A Klebelsberg Kultúrkúria igazgatójának, Dolhai Istvánnak, hogy a helyszínt rendelkezésünkre bocsátotta!

A Szülői Választmány szervező csapatának:

Dr. Borsiné Lantos Dóra szülőnek, elnök asszonynak a jegyárusítás, a tombola szervezését

Glöck András szülőnek: ételek elkészítését és kiszállítását, a terem berendezését, a tálalás megszervezését, az elpakolás és elszállítás, szervezését.

Horváth Vera szülőnek: a szervezés, a dizájn, a díszlet, a meghívó, az étlap tervezőjének és megvalósítójának.

Piszker Mariann szülőnek: a szervezésben, a dizájn kialakításában, a terem berendezésében nyújtott segítséget.

Sándor Orsolya szülőnek: a szervezésben, a berendezésben nyújtott segítséget.

Külön köszönjük Szulák Andrea szülőnek, művésznőnek, hogy elvállalta az est háziasszonyának szerepét és a fellépést!

Ugyancsak köszönjük Sena Dagadu szülőnek, énekművésznek a fellépést!

Valamennyi tombolát beküldő szülőnek köszönjük a felajánlásokat!

Valamennyi résztvevő és támogató szülőnek köszönjük az anyagi hozzájárulását a rendezvényhez!

És köszönjük a finom süteményeket is a kedves szülőknek!

Köszönjük a kellemes, önfeledt, jó hangulatú estét minden szülőnek és kollégának, akik megjelenésükkel megtisztelték rendezvényünket!

Köszönjük a segítőknek a sok munkát:

Kocsis Eszternek a tálalást, a vendégek fogadását.

Laczkó Gergelynek a szállítást, a pakolást és a ruhatári feladatok ellátását.

A 10. és 12. diákoknak a segítséget a tombola árusításban és a vendégek fogadásában.

 

Köszönettel: Székelyné Nagy Zsuzsanna, Titi Katalin, Tóvári Dorottya és Csenki József

 

  

Az iskolai szociális segítő munka

Az óvodai és iskolai szociális segítő olyan szakember, aki elsődlegesen a gyermekek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzésével, prevencióval foglalkozik. A köznevelési intézményekben közvetlenül találkozik a gyermeket, tanulót érintő problémákkal. Tanácsadás formájában nyújt segítséget a gyermekek, szülők, pedagógusok számára.

MILYEN PROBLÉMÁVAL LEHET A SZOCIÁLIS SEGÍTŐHÖZ FORDULNI?

Kattintson ide a részletekért...

A 8. legjobb a Budenz

Megtalálhatók vagyunk a legjobbiskola.hu portálon

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium
 Legjobb általános iskolák (általános iskola)   8. hely

Országos összehasonlítás az azonos típusú iskolák között elért eredmények alapján

Legjobbiskola.hu index

általános iskola
446
Országos átlag: 400

Fakultációs tervezet 2020/2021

Kedves Szülők, Tanulónk!

Az iskola pedagógiai programja alapján egy választható tantárgyat köteles a tanuló fakultációs tárgyként választani. A tanuló választása 1 tanévre szól, választását igazgatói engedéllyel a tanév végén módosíthatja. Természetesen azt javasoljuk, hogy a tanulók a már választott órákat továbbvigyék, hacsak a továbbtanulási szándékuk a változtatást nem indokolja. A tanuló által választott órán való részvételre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi kötelező óra látogatására.
A tanulót a szabadon választott tantárgyból osztályzattal értékelik:

  • az alaptantárgyi óráknál integráltan,
  • a már lezárt tantárgyak esetében (pl. kémia, földrajz) külön osztályzattal a bizonyítványban.

A szabadon választható tantárgyakból a tanulók teljesítményét a következő módon értékeljük:

  • Ha a 11. és 12. évfolyamon a kötelező órakeretben tanult tantárgyakból választ szabadon órát a tanuló, akkor a tananyagból nyújtott teljesítményét a tantárggyal együtt értékeljük.
  • Ha a tanuló a korábbi évfolyamon lezárt tantárgyakból választ szabadon órát, akkor teljesítményét önálló tárgyként értékeljük.

Iskolánk a következő tantárgyakból hirdet meg szabadon választható órákat (heti 1x2 óra) megfelelő létszám esetén (minimum 6 fő/ csoport):

Tantárgy

Pedagógus

Tantárgy

Pedagógus

Emelt szint

Középszint

Magyar

Czupi Veronika

Francia nyelv

Tóth Ildikó

Matematika

Basa Renáta, Molnár Balázsné

Földrajz

Pataky Edit

Történelem

Jáhner Eszter

Mozgókép- és médiaismeret

Szentkúti Judit

Informatika

Pabarné Szatmári Boglárka

Kémia

Csenki József

Fizika

Jeszenszky Éva

Biológia

Csenki József

 

 

Testnevelés

Viletel Gábor


JELENTKEZÉSI LAP ITT LETÖLTHETŐ >>>>>

A letöltött jelentkezési lapot nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni, és aláírva, beszkennelve/lefotózva a  címre
visszaküldeni 2020 május 11-ig! 

Alkategóriák

Friss
Friss hírek a Budenzből.
Cikkek száma:
76
Felvételi info
Minden, ami a nyolcadikosok számára fontos lehet
Cikkek száma:
5
Beiskolázás
Az alsó tagozat hírei a leendő kiselsősök és szüleik számára.
Cikkek száma:
8
Innovációk
Cikkek száma:
9
Digitális oktatás
Cikkek száma:
9

Copyright

Copyright © 2020 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177