Cookie-k

Farsang 2010- Micsoda buli!

Kategória: Rendezvények

…. kerekedett az előzetesen meghirdetett Neonparádéból!

Hiába no, az elmúlt évek egyre népszerűbb tematikus farsangi rendezvényeit évről évre sikerül felülmúlnunk. A Megasztár és Megatánc paródiák, a cirkuszi forgatag és a tavalyi temperamentumos Riói Karnevál után most hamisítatlan rock and roll partyt láthatott a 300 résztvevő gyereken túl a legalább ugyanilyen létszámú , szülőkből és kollegákból álló közönség.

A ráhangolódás során a 60-as, 70-es évek jellemző tevékenységeibe kapcsolódhattak be a gyerekek, és örömünkre ebbe nemcsak az alsósokat, hanem az 5-6-7-es kiskamaszokat is sikerült bevonnunk.

Az egyik legnépszerűbb helyszín a fodrász szalon volt, ahol 8 csinos és villámkezű fodrászlány zselézte, lakkozta, csillámporozta, festette a jampijelöltek frizuráját. A főnökük sem volt akárki, Gedeon bácsi helyett Zsidró Tamás mesterfodrászt illeti a nagy-nagy köszönet, amiért a páratlan élményt biztosította.

A kollegák teljesítménye mellett sem mehetünk el szó és dallam nélkül. Szinte valamennyi osztályfőnök vállalta, hogy saját hangján szólaljon meg egy-egy korabeli sláger a vurlitzerben, hogy aztán mindenki törhesse a fejét, ki az, aki jobban énekel, mint az Omega, Dolly vagy Harangozó Teri…

Juhász Laci (Holiday Tánccsoport) néhány percnyi gyorstalpaló tanfolyamán a rocky akrobatikus elemeit is elsajátíthatták az érdeklődők, a Las Vegasi kaszinóban volt aki megduplázta, volt aki egyből elvesztette zsetonjait, lehetett még limbózni is, aki pedig elég kicsire nőtt, az szülei álmaiba, a 70-es évek legendás fémből készült pedálos Moszkvicsaiba is beülhetett, amelyek lelkes gyűjtők, restaurátorok jóvoltából emelték a rendezvény fényét.

Bár a gyerekek többségének fogalma sem lehet a korszakról, az akkori divatstílusról, a kollegáknak és tán a szülőknek köszönhetően is mindenkinek sikerült olyan szinten azonosulnia a témával, ahogy azt a káprázatosra sikerült jelmezes felvonulás is bizonyította. (Mondjuk már az is sejtetett valamit, hogy a bulit megelőző 2 hétben minden osztályban rock and roll szólt a szünetekben de még egyes órákon is.)

Ötletes paródiák, színvonalas táncok, Hungária- és más korabeli slágerek, jól eltalált jelmezek, libbenő pöttyös szoknyák, napszemüveges jampecok, Elvis-imitátorok, rokkendrollerek színesítették azt a műsort, melynek sztárvendégeként Szandit is üdvözölhettük a színpadon. A hazai rock and roll autentikus képviselője pillanatok alatt megtalálta az összhangot a közönséggel és osztatlan sikert aratott. Csakúgy, mint pedagógusaink, akik a wurlitzer után élőben is vállalták magukat.A „Hotel Menthol” helyett a „Budenz Tombolj” című számot adták elő, amit hallva végre szót fogadtak a diákok - tényleg tomboltak!

A bál végére tervezett rocky tanítás és szabadtánc időhiány miatt most a tervezettnél rövidebbre sikerült, de a szülői igényeket is teljesítve májusban igyekszünk ezt pótolni a kerti partyn.

Végezetül még egyszer köszönjük a részvételt,  a közreműködést és gratulálunk az osztályoknak és kollegáinknak, továbbá Zsidró Tamásnak és csapatának, Szandinak, a Holiday Akrobatikus Rockycsoportnak, az Adenssa tánccsoportnak,a Dynamic Tánciskolának és Telek Szilviának.

Létay Dániel

(A rendezvényről készült videókat és fotókat szívesen megjelenítenénk a honlapon, kérjük küldjenek be minél többet!)