Cookie-k

Mascarponés-nutellás piskótarolád - a Budenz Sütije 2012-ben

Kategória: Rendezvények

A Budenz Sütije 2012 verseny győztese:

Mascarponés-nutellás piskótarolád

20 dkg étcsokoládé

5 tojás

nutella

500 g mascarpone

3 evőkanál porcukor

fél bögre cukor

2 evőkanál liszt

 

Az étcsokoládét megolvasztjuk gőzben, majd egy kevés feketekávét vagy vizet (kb. 1dl) öntünk hozzá.

5 tojássárgáját kikeverünk fél bögre cukorral, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt csokimasszát és 2 evőkanál lisztet, végül pedig a keményre vert tojásfehérjéket. Ezt a keveréket 20 percig sütjük 160 fokon.

Mikor kihűlt a piskóta, rátesszük egy tiszta, enyhén vizes konyharuhára (érdemes kevés cukorral is megszórni a konyharuhát). Megkenjük a csokis piskótánkat nutellával, valamint a mascarpone krém felével.

Miután feltekertük, megkenjük a maradék mascarpone krémmel. Jót tesz neki, ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Mascarpone-krém: 500 g mascarpone 3 evőkanál cukorral kikeverve

 

Jó étvágyat!