Cookie-k

SPAR Futógálán jártunk

Kategória: Sport

Beszámoló az 5.a osztályos Bogi szemével

Egy kellemes őszi napon Marianna néni azzal a jó hírrel jött be az osztályunkba, hogy október 14-én ismét lesz SPAR futás a Városligetben.

Mi egy nagyon aktív osztály vagyunk, ezért rögtön megrohamoztuk a jelentkezési lapokért. A kitűzött táv 2,5 km volt. Én több jelentkezési lapot is hoztam, hogy rávegyem anyukámat és apukámat is, mert Marianna néni szerint a részvétel a fontos és sétálni is lehet közben, de ők hevesen tiltakoztak ellene. Szerintem titkon bíztak is benne, hogy az eső majd elmossa, mert nagyon féltettek, hogyan fogom bírni ezt a távot…

 

Természetesen verőfényes napsütésre ébredtünk ezen a bizonyos szombaton, amit már nagyon vártam, mert imádok futni. Boldogan vettem fel az egyenpólót és raktam rá a rajtszámot.

A Ligetben, a homokóránál találkoztunk és örömmel láttam, hogy szülők és gimnazisták is indulnak az iskolánkból.

  

A mi távunk volt a legnépszerűbb, mert több ezren indultak, így legalább 2 percig tartott a rajt, mire mindenki futásnak eredt.

A barátaimmal igyekeztünk végig együtt maradni, figyeltünk rá, hogy ne maradjon le nagyon senki. Mondhatom nagyon jó hangulatban telt el az a röpke 20 perc, amíg befutottunk. Igazán érdekes dolgokkal találkoztunk „útközben”, mert volt aki segway-el tette meg a távot.

  

A jutalmunk sem maradt el, mert még érmet is kaptunk, de a legjobb az egészben a CÉL-ba érkezés volt.

Éppen ezért már tudjuk, hogy jövőre is indulunk, de már az 5 km-es távon!

 

Farkas Anna Boglárka
5.a