Cookie-k

Eredményeink

Diákunk sportsikere

Gál Zsófia 7.c osztályos tanulónk az Alpesi Sí Országos Bajnokságon szerepelt kiváló eredménnyel.

3. lett az U14 serdülő lány óriás műlesiklásban, jó idővel!

2. lett mind szlalom mind összetett versenyben!

 
Gratulálunk neki!

Diákunk sikere matematikából

Juhász Ábel, végzős diákunk bejutott a matematika OKTV, Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, döntőjébe.

2020. március 16-án méretteti meg magát a nagyon neves mezőnyben.

Szívből gratulálunk neki és sok sikert kívánunk a versenyhez!

Iskolánk hírnevét öregbíti az eddigi kimagasló eredményével is! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Tájékoztatás a 2020/2021. tanévi országos mérésekről

Tisztelt Szülők!

2021. május 19-én, szerdán országos idegen nyelvi mérés lesz a hatodik évfolyamon az angol vagy a német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében. A mérés a hallott szöveg értése, illetve az olvasott szöveg értése alapkészségekre terjed ki. Azt vizsgálja, hogy a tanulók elérik-e a tantervi követelményekben az egyes évfolyamok számára előírt Közös Európai Referenciakeret szerinti szinteket. A mérés 2x30 percet vesz igénybe. A mérés a 6. évfolyamon 8 órakor kezdődik. Kérjük, hogy ezen a napon a hatodik évfolyamos tanulók pontosan 7.40-re érkezzenek az iskolába! A mérés után a kötelező tanórai foglalkozásokat megtartjuk.

2021. május 19-én, szerdán országos idegen nyelvi mérés lesz a nyolcadik évfolyamon az angol vagy a német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében. A mérés a hallott szöveg értése, illetve az olvasott szöveg értése alapkészségekre terjed ki. Azt vizsgálja, hogy a tanulók elérik-e a tantervi követelményekben az egyes évfolyamok számára előírt Közös Európai Referenciakeret szerinti szinteket. A mérés 2x30 percet vesz igénybe. A mérés a 8. évfolyamon 10 órakor kezdődik. Kérjük, hogy ezen a napon a nyolcadik évfolyamos tanulók pontosan 9.40-re érkezzenek az iskolába! A mérés után a kötelező tanórai foglalkozásokat megtartjuk.

2021. május 26-án, szerdán országos kompetenciamérés lesz a 6., 8. és 10. (iskolánkban a 9.) évfolyamon tanulóknak. Matematikai eszköztudást, logikai, szövegértési és szövegalkotási képességet mérnek.

A tanulók Névkártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló mérési azonosítója. A Mérési azonosító segítségével tudják megtekinteni a tanuló mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést előreláthatólag 2022. február 28-tól a https://www.kir.hu/okmfit honlapon, a Tanulói jelentés menüpont alatt.

A felmérés része a mellékelt Tanulói kérdőív is. A kérdőív kitöltése önkéntes, azonban a válaszok fontos visszajelzést nyújtanak az iskola eredményességéről. Ezért kérjük a Tisztelt Szülőket, gyermekükkel együtt töltsék ki, és zárt borítékban küldjék vissza az iskola számára május 28-ig. Kérjük, hogy a mellékelt Névkártyát NE küldjék vissza!

Kérjük, hogy a mérés napján minden tanuló pontosan 7.40-re érkezzen az iskolába! A mérés 12.25-ig tart. A tesztíráshoz vonalzóra és számológépre van szükség. Mobiltelefon és/vagy tablet a felmérés ideje alatt nem használható még számológép helyett sem!

A mérés után kötelező tanórai foglalkozást nem szervezünk.

Köszönettel és tisztelettel:

Csenki József
intézményvezető

Medve Matematika verseny, 2019. Városliget

Több, mint 3300 résztvevő.

Átlagosan 5 km séta.

15-20 logikai feladat.

Budenz: 14 csapattal nevezett. ( 6., 8., 9-10., 11.- es csapatok )

Eredmények: 4 csapat arany fokozattal végzett!

A legjobb eredményt a diákok között a 11.- es Juhász Ábel, Vank Máté, Gimpl Ádám csapat hozta el. Ők a 17. helyen végeztek.
Az Ursa Major kategóriában, a tanári csapatok között , Reni néniék a 8. helyet hozták el!

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Molnár Anikó és Basa Renáta 

Medvematek szabadtéren

Május 27-én 5 csapattal vágtunk neki a Medve Szabadtéri Matematikaverseny Óbudai helyszínének.
Ide több mint 2500 fő jelentkezett. Összesen 6 kategóriában lehetett jelentkezni: 5.-6. o., 7.-8. o., 9.-10.o.,11.-12. o., és felnőtteknek Ursa Minor és Ursa Major kategóriában.
22 logikai feladat várt minden csapatra, 22 állomáson, elszórtan a Hajógyári-szigeten. Büntető körökkel rossz válasz esetén és 4,5 óra időkorláttal!
Az 5. c. osztályból 5 kis csapat és egy 1 fős tanári csapat képviselte a Budenz iskolát. 
 
További fotók a képre kattintva
 
Átlagosan 7 km- t gyaloglva, 4,5 óra töprengés, kihívás után a fiúk a 29. helyen végeztek a 344 induló 5.-6.-os csapat között.  Ők,  Reicher Martin, Brovinszki Marci és Patkó Márk, Aranymedve fokozatot kaptak. A lányok csapatai Ezüstmedve fokozattal végeztek!
Gratulálunk!!!
Jövőre is megyünk! Gyertek ti is!

A Tankerület Büszkeségei a Budenzből

A Tankerület Büszkeségei díjat a következő tanulók kapták iskolánkból:

Apjok Balázs 5. a osztályos tanuló,

Farkas - Dancsházi  Bálint  6. a osztályos tanuló,

Kiss Borbála 10. osztályos tanuló,

Pogácsás Gergely 11. osztályos tanuló,

Nagy Barnabás 11. osztályos tanuló.

Verset mondott: Szabó Stefánia 6. a  oszt. tanuló

Tankerület Büszkeségei

GRATULÁLUNK!

Angol Junior nyelvvizsga

Április 27-én, pénteken Junior Nyelvvizsgát tett 23 hatodikos és hetedikes Budenzes tanuló az Origó Nyelvi Centrumban.

A nagyszámú jelentkező miatt a Budenzes diákok számára külön időpontot adott a nyelvvizsga központ, melyre Polónyi Krisztina és Barczy Adrienn tanárnők kísérték el a csapatot. A nyelvvizsga minden nyelvi kompetenciát mért: hallás utáni és olvasott szövegértés, írás- és beszédkészség. A szóbeli vizsgarész során a vizsgázók lenyűgözték a vizsgáztató tanárt, aki nem győzte dicsérni nyelvi felkészültségüket, tájékozottságukat és nyitottságukat. Ugyan a teljes vizsga eredményére még várnunk kell, a megmérettetés pozitív megerősítést jelentett mindannyiunk számára.

Frissítés!!

Junior Nyelvvizsga eredmények
Megérkeztek iskolánkba az április 27-én tett junior nyelvvizsga eredmények. Tanulóink nagyon magasan vették az akadályt. A 23 fő eredményeinek összesített átlagai:

írásbeli 88,09%,

szóbeli 87,87%.

Gratulálunk tehetséges tanulóinknak és az őket felkészítő tanároknak: Hajdúné Kisistók Erikának, Polónyi Krisztinának és Barczy Adriennek.

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177