Cookie-k

Tisztelt Látogatók!
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a ...sulinet.hu végződésű weboldal neveket kivezeti.
Helyette 2021. szeptember 1-től, azaz az őszi tanévtől kezdve az edu.hu domain használatára térünk át, ezért iskolánk weboldalát szeptember 1-től csak a
https://budenznet.edu.hu
címen tudják majd elérni.

Irány a Lajos-forrás!

2013. március 2.

Útvonal:

Az útvonal végül a sártengerre való tekintettel kissé módosult: Holdvilág-árok - Lajos-forrás - Pilisszentlászló. A túra hossza körülbelül 11 km volt, 9-kor indultunk a Batthyány térről és valamivel 18 óra előtt értünk ide vissza.

Beszámoló:

Hegyremegy3Elérkezett egy csodás nap, megint kirándulni megyünk! Először a Holdvilág-árokba megyünk (út oda: a Batthyány térről hévvel Pomázig, majd busszal).

Elindultunk az erdőbe, hogy megszerezzük a diafilmeket. Az út során sokszor átkeltünk a patakon, de nem akármilyen patakon, hanem a nagyszerű Lajos-forrásból eredőn. Hosszú utat megtettünk már. Hegyek! Sziklák mindenütt. A csapat nagy része már haldoklott. Mindenütt hó és sár... De megérkeztünk a Lajos-forráshoz, ittunk a vízből és kaptunk csúcscsokit is. Nagyon fini volt!

De valaki figyel minket! Ja, mégsem. Elértünk a folyóhoz. Sajnos nem tudtunk átkelni rajta, mély volt és erős a sodrása. Megmenekültünk: találtunk egy kidőlt fát, azon sikerült átkelnünk. Utána megint sártenger... Később elértünk egy vendéglőhöz, nyakig sárosan. Egy kis pihi és kaja után megint elindultunk, le a hegyről. Kb. 10 perc után megszereztük a diakockákat! Nagy nehezen újra elindultunk, le a buszhoz. Sajnos egy órát várni kellett rá, de addig "Piff-puff"-ot játszottunk. Megjött a busz, innen még egy óra az út hazáig.

Nagyon elfáradtunk, de jól éreztük magunkat. Remélem, legközelebb még többen jönnek! A legrosszabb, hogy Gábor bácsi most nem jött velünk - szerintem ő is jól érezte volna magát. :-)

-Szimi-

Képek:

Néhány kép Dorka nénitől és Bogi nénitől

Videó:

Itt pedig a megszokottól eltérő hangulatú videó tekinthető meg.


 

Tervezett útvonal:

Túránkat a Kiskovácsi kórháznál kezdjük a Holdvilágárokba vezető piros jelzésen elindulva. Látunk majd ősember-barlangot, elmegyünk a Lajosforrásig, onnan a Kőrösi Csoma Sándor kilátópihenő érintésével jutunk el Dömörkapuhoz.

Dömörkaputól visszaindulunk a Lajos-forráshoz, majd egy másik úton megyünk vissza a kiindulópontra, a Gyopár-forrást is érintve.

A túra várható hossza: 13-14 km

Találkozó:

Két lehetőség közül lehet választani, de a menetrend miatt, kérjük, tartsátok be az időpontokat!

1. lehetőség: 61-es villamos Kelemen László utcai megálló 8-8:15 között, innét indulás legkésőbb 8:15-kor!

2. lehetőség: Batthyány tér 8:45 (Hév indul: 8:58, de addig a jegyet is meg kell venni!)

Érkezés:

Kb. ½ 5 – 5 között a Batthyány tér HÉV végállomásra (aki tud, hozzon telefont, minket is lehet hívni a pontos érkezés miatt).

Hozni kell:

  • Bérleteseknek: bérlet + 620 forint (kiegészítő jegy a HÉV-re 310 forint és a Volánbusz ára Pomázon oda-vissza 310 forint)
  • Bérlettel nem rendelkezőknek: 830 forint (HÉV menetjegy Pomázig és vissza= 2*280 forint + Volánbusz ára Pomázon oda-vissza 2*310 forint)
  • (Felnőtteknek a HÉV és a Volánbusz is több, kb. összesen 1740 forint)
  • Hátizsákban élelem, ital
  • Réteges öltözet (hó, csepergő eső esetén különös figyelemmel az átázás lehetőségére)
  • Egy igazolás a szülőtől annak a gyermeknek, akit egyedül engedhetünk haza a Batthyány térről!
  • A szülők telefonszáma, kérjük, legyen a gyermekeknél!

Előzetes jelentkezést kérünk szépen, a felkészülésünket nagyban segíti!

Telefonon vagy személyesen: Szatmári Bogi néninél, Kajcsa Gábor bácsinál vagy Tóvári Dorka néninél (206-os terem)

hegyremegy3 terkep

 

 

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177