Cookie-k

Tartalomjegyzék

DEF_flag-logoeac-LLP_HU

Comenius Projekttalálkozó

2011. április 3-10.
Budapest

Comenius-logo_HU_boszat

 

Beszámoló a projekttalálkozóról

 

2011. április 3-10. között ismét Comenius Projekttalálkozó valósult meg - ezúttal Budapesten -, amelyre a négy partnerország tanárai, valamint cseh és török diákok is érkeztek hozzánk:

- Törökországból, Mersinből az iskolaigazgató és 8 tanár, illetve 3 diák; 

- Lengyelországból, Ciesznből az igazgatónő és 4 tanár; 

- Csehországból, Cesky Tesinből az igazgatónő, 3 tanár és 26 diák; 

- Spanyolországból, Cuencából pedig 2 tanár tett látogatást nálunk.

A vendégek iskolalátogatásuk során alsós és felsős tanórákat tekintettek meg, megismerkedtek az iskola szellemiségével, diákjainkkal, megcsodálhatták a tantermek és folyosók dekorációit, ahol a kis diákjainknak a projekthez kiválasztott három mese illusztrációival tették még színesebbé a falakat.

Projektmegbeszélésünk során megosztottuk egymással, ki milyen meséket választott ki, hogyan állunk azok angolra fordításával és a próbákkal, jelmezek készítésével. Továbbá megvitattuk a későbbi projekttalálkozók időpontjait is.

A projekttalálkozót nagy készülődés és sok-sok szervező munka előzte meg, melynek során az 5.a osztály tanulói a „Nyírfa Péter” című bábelőadásra, az 5.b osztály diákjai a "Rege a csodaszarvasról" című színdarabra készültek, próbáltak nagy szorgalommal. 

Felkészülésükben sok alsós és felsős tanár vett részt: Rádonyi Dénesné, Ráczné Enzsöl Katalin, Szentkúti Judit, Létay Dániel, Salamon Dóra, Némethné Pénzes Györgyi, Szabadosné Gólya Éva, Kisistók Erika, Nagyné Posgay Judit, Szatmári Boglárka, Dicső Géza. Nagy segítséget kaptunk Székelyné Nagy Zsuzsanna igazgatónőtől, Bederna Lászlóné és Baloghné Rogányi Mária igazgatóhelyettes asszonytól is a programok, megbeszélések megvalósításában is. A szervezést és a programok összeállítását és megvalósítását Kemény Etelka és Tóth Krisztina angoltanárnők intézték.

A két meseelőadás nagyon nagy sikert aratott mind iskolánk, mind a vendégek körében.A partnereinknek színes városnéző programokat, kirándulásokat szerveztünk (Parlament, Operaház, a Várnegyed, Városliget, Bazilika). Ellátogattunk velük Esztergomba, Szentendrére és Visegrádra is.

Tartalmas és programokban gazdag hetet töltöttünk el a projektpartnereinkkel és diákjainkkal.

 

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177