Cookie-k

Kapcsolatok

Látogatás Törökországban 2011 májusában

Törökországi látogatás

2011 májusi projekttalálkozóra a török partneriskolában került sor, amely Mersinben, Dél-Törökországban /kb. 3500km/ található. A találkozón minden projektpartner /5 ország/ részt vett, a mi iskolánkat Székelyné Nagy Zsuzsanna igazgatónő és Kemény Etelka idegen nyelvi tagozatvezető képviselte.

A török iskola szokatlanul nagy létszámú, 2225 diákja van 5-14 éves korig. Váltott műszakban tanulnak a nagy létszámú osztályok /40 fő/: délelőtt a nagyobbak, délután az alsó tagozatosok.

Az iskola-előkészítő is része az intézménynek és a speciális nevelési igényű gyerekek két külön osztályban tanulnak. Ének, testnevelés és matematika órákat látogattunk. Tornaterem nincs az épületben, a táncóra és testnevelés az udvaron egy nagy sátorban zajlik.

A díszteremben a polgármester, a város oktatási vezetői és a régió angoltanárai jelenlétében tartottuk meg a diákjaink által készített power-point és videó bemutatót városunkról, iskolánkról és a nálunk eddig elvégzett projektmunkáról.

Megnéztük két török mese dramatizált változatát, melyet a felső tagozatosok adtak elő angolul, és szülőkkel is találkoztunk, akik a kézimunka szakkör munkáját segítik és láttunk néhány általuk készített csodálatos ruhadarabot, lakástextilt.

Vendéglátóink nagy szeretettel fogadtak bennünket, megmutatták a város és a környék nevezetességeit is.

A látogatás során készült képek az alábbi linkeken érhetők el:

- képek I.

- képek II.

- képek III.

Lengyelország - 2012. június

 DEF flag-logoeac-LLP HU Comenius Projekttalálkozó 
2012. június 2-6.
Lengyelország
 Comenius-logo HU

2012. június 2-6 -ig egy újabb, ezúttal az utolsó projekttalálkozó valósult meg Lengyelországban, Cyeszn-ben, ahol partnerországok - török, spanyol, cseh, lengyel és magyar -  tanárai vettek részt.

P1170896
Iskolánkból Székelyné Nagy Zsuzsanna igazgatónő, Kemény Etelka és Tóth Krisztina angol tanárnők, Szentkúti Judit magyar és média tanárnő, Grótné Tar Csilla és Rádonyi Dénesné alsós tanárnők utaztak a projekttalálkozóra.

Tartalmas, élményekben gazdag napokat töltöttünk Cyeszn-ben, melyek során iskola- és óvodalátogatásunk alkalmával betekintést nyerhettünk a kicsikkel és nagyobb gyerekekkel való foglalkozásokba, tanórákba, diákok és a tanárok iskolai életébe. Projektmegbeszéléseket tartottunk a további, végső munkafeladatokról, a közös, elért célokat vitattuk meg, illetve a záróbeszámoló kitöltésével kapcsolatban különböző kérdéseket, egyeztetéseket folytattunk.


A szomszédos Csehországban, Tesinben lengyel és cseh mesék diákok által előadott  előadásait tekinthettük meg angol nyelven a Művelődési Házban.

A lengyel iskolában ünnepélyes hivatalos köszöntésen vettünk részt mindannyian, ahol a projekt végtermékére a mesekönyvek átadására is sor került. A könyvünkben 15, partnerországonként 3 mese olvasható angolul és diákjaink által lefordított magyar nyelven, tanulóink gazdag illusztrációival színesítve.

Utolsó esténken egy búcsúvacsorán köszöntük meg egymásnak a kétéves együttműködést, segítséget, a vendégszeretetet és a projektmunka során kötött barátságokat.

Fotók a találkozóról:


Spanyolország - 2011. február

Beszámoló

Comenius Projekttalálkozó 2011. február 2-6.

Spanyolország

2011. február 2-től február 6-ig a Comenius Program keretében egy újabb projekttalálkozó valósult meg, ezúttal Spanyolországban, Cuencában.

A találkozó résztvevői: a spanyoltanárok és diákok, négy lengyel tanár, közöttük a lengyel partneriskola igazgatóasszonya és a Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumból Ráczné Enzsöl Katalin rajztanárnő, Szabadosné Gólya Éva az alsó tagozatos művészeti osztály tanítónője, Némethné Pénzes Györgyi énektanárnő, Szentkúti Judit magyar- és médiatanárnő, Rádonyi Dénesné Titi Katalin alsó tagozatos művészeti osztály tanítónője és Tóth Krisztina angoltanárnő 

Előkészületek:

Elutazásunk előtt Power Pointos bemutatót készítettünk, amely Budapest látnivalóiba, iskolánk életébe engedett színes betekintést. Létay Dániel szabadidő szervező kollégánk által összeállított videófelvételek segítségével az iskolai farsangot, a művészeti osztályok és a lépésről lépésre osztály óráit mutattuk be a spanyol iskola diákjainak és tanárainak. A partneriskolák képviselői és a spanyol diákok nagy érdeklődéssel és elismeréssel figyelték iskolánk szakmai és kulturális életéről szóló beszámolónkat.

Program:

Szerdán este érkeztünk meg Cuencába, és szállásunk elfoglalása után közös vacsorára mentünk a lengyel és spanyol partnereinkkel.

P1010868

Csütörtökön Cuencából, a hotelből kisbusszal elvittek minket a negyven kilométerre fekvő Valverde de Jucarba, ahol a legnagyobb iskolába látogattunk el, ott találkoztunk a négy általános iskola igazgatójával.

Itt került sor iskolánk és fővárosunk bemutatására, illetve jó néhány alsós és felsős spanyol órába betekintést nyerhettünk. A kis spanyol diákok nagy örömmel és lelkesedéssel köszöntöttek minket, kérdésekkel és dalokkal, tánccal készültek fogadásunkra, illetve saját maguk készítette lengyel és magyar kis zászlókat lobogtattak kezükben.

Később a spanyol diákok kíséretében kirándulást tettünk a faluban.

Délután Villaverde y Pasaconsol-ba értünk, ahol egy kis iskolát tekintettünk meg. A gyerekek három éves korban kezdik meg az iskolát, nagyon kis létszámmal, négytől tíz főig. Ebben az iskolában három, négy, öt fős osztályokat láthattunk, ahol egy osztályban több évfolyam diákjai járnak. Nagy szerepet kap oktatásukban a differenciált módszer és a kooperatív technikák alkalmazása. Minden teremben használnak digitális táblát és internet hozzáférést is biztosítanak. A gyerekeknek notebook-ot is ad az iskola az ötödik és hatodik évfolyamra két évig, amit felkészülésükben, órán és otthon is használhatnak.

Az általános iskolák hat évfolyamosak.

Iskolai tablókép Valverde de Jucarban az öt ország két éves együttműködéséről:

P1010871

Egy másik tablókép Villaverde y Pasaconsol-ban:

P1010896

Lelkes köszöntés óralátogatásaink alkalmával:

P1010885 

3 és 4 éves spanyol kisdiákok:

P1010877

P1010880

Később megtekintettük Cuenca gyönyörű óvárosát: a Katedrálist, a sziklákra épült Függő Házakat, a Szent Pál hidat és a kastélyromokat. Este ismét közös vacsorát szerveztek spanyol partnereink.

Cuenca óvárosa:

DSCF1440

DSCF1447

DSCF1453

P1010911

Pénteken Albadejó del Cuence nevű faluba látogattunk, és megnézhettük az egészen kicsi diákokat is.

P1010926

DSCF1309

Felsős diákok:

DSCF1357

DSCF1368

Utána Buenache de Alarcon-ba folytattuk utunkat, és egy másik kis létszámú iskolát tekintettünk meg. A termek megtekintése során láthattuk, hogy minden osztálynak kinevezett felelősei voltak: csendfelelős, tisztaság felelős, a mosdó tisztaságáért felelős, tanulás felelős stb. Majdnem minden kis teremben szelektív hulladékgyűjtő szemetes ládákat használnak, nagy hangsúlyt fektetve a tisztaságra és környezetvédelemre.

Buenache de Alarcon nevű kis falu általános iskolája:

P1010893

Villaverde y Pasaconsol:

P1010925

DSCF1401

Itt tudtuk meg a spanyol tanítóktól azt is, hogy sok a bevándorló kis diák, többek közt Marokkóból, Romániából is ide költöztek a családok, és itt tanulnak a gyerekeik. A tanórák lehetnek másfél órásak is, majd egy nagyobb szünet után negyvenöt perces órákkal folytatódik a tanítás.

Délben projektmegbeszélést tartottunk (műhelymunka) a mesék kiválasztásáról, kidolgozásáról, angolra fordításáról, jelmezek elkészítéséről és a dramatizálásról. Itt a spanyol és a lengyel partnereinkkel együtt beszámolót tartottunk, ki hol tart a mesék kidolgozásában és azok angolra fordításában. Mi laptopunk segítségével fényképekkel illusztráltuk az itthoni felkészülésünket a kis diákokkal.

P1010890

Délután visszatértünk Cuencába, közös búcsúebéden vettünk részt, majd ezt követően a lengyel partnerekkel Madridba utaztunk vonattal.

Szombaton egész napos madridi városnézést, múzeum látogatást szerveztünk a szép tavaszi időben.

Madridban a lengyel partnereinkkel:

DSCF1228

Vasárnap délután értünk haza Budapestre, csodálatos élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva.

Comenius Projekt - 2010-2012

Comenius Projekt 2010-2012

DEF_flag-logoeac-LLP_HU                                 images

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tempus Közalapítványhoz 2010. február 1-jén beadott nemzetközi iskolai együttműködési projekt pályázatunk sikeres lett, és két éven át 2010. augusztus 1. - 2012. július 31. között négy ország iskolájával ezt a programot közösen valósítjuk meg.

A résztvevő iskolák az alábbiak:

  1. Zakladni skola a Materská skola Masarykovy sady 104 Cesky Tesin okres Karviná-Cesky Tesin-Csehország
  2. Szkola Podstawowa NR.7-Cieszyn-Lengyelország
  3. Cra Ribera Del Júcar-Valverde de Júcar-Spanyolország
  4. Mezitli Muhittin Develi Ilkögretim Okulu-Mersin-Törökország
  5. Budenz József Általános Iskola és Gimnázium-Budapest

A projekt fő koordinátora a cseh iskola. A projekt témája a „From a fairy tale to a fairy tale” (Meséről mesére). Minden projekt partner három mesét választ ki, amelyek közül az egyik állatmese, a másik népi tündérmese és a harmadik varázsmese. A nemzetközi találkozókon a gyerekek egy-egy mesét dramatizált változatban adnak elő angol nyelven vagy bábjátékkal jelenítik meg.

A második év feladata az lesz, hogy a projekt partnerek által választott meséket /15 mesét/ könyv formájában megjelentetjük, és illusztrációkkal tesszük színesebbé.

A projekt 2010. október 10-13 között lezajlott nemzetközi találkozón Csehországban, Cesky Tesinben elindult. A további folyamatos munkavégzést és együttműködést a közösen létrehozott weboldalon lehet figyelemmel kísérni.

Comenius Projekt - Csehország 2010.

Comenius Projekt - Az első projekttalálkozó

DEF_flag-logoeac-LLP_HU                                 images

 

Beszámoló

2010. október 10-től október 13-ig a Coménius program keretében részt vettünk Csehországban, Cesky Tesinben, a partneriskolák első megbeszélésén.

A találkozó résztvevői:

  1. A Základni  Skola a Materska Skola koordinátor iskola igazgatója, igazgatóhelyettese, fő koordinátora és tanárai Cesky Tesinből. (Csehország)
  2. A Szkola Podstawowa iskolából az iskola igazgatója és egy tanára Cieszynből. (Lengyelország)
  3. A Cra Ribera el Júcar iskolából két tanár Valverde de Júcarból. (Spanyolország)
  4. A Mezitli Muhittin Develi Ilkögret Im Okulu iskola négy tanára Mersinből. (Törökország)
  5. A Budenz József Általános Iskola és Gimnázium két tanára Budapestről.

Iskolánkat Kemény Etelka és Tóth Krisztina képviselte.

Előkészületek:

Kiutazásunk előtt Power Point-os bemutatót készítettünk, amely bemutatja Magyarország és Budapest látnivalóit, híres magyar tudósait, sportolóit és művészeit. Iskolánkról is betekintést nyújtottunk a képek segítségével. Utazási irodáktól idegen nyelvű kiadványokat szereztünk be partneriskoláink számára.

Cesky Tesinben meglátogattuk partner általános iskolánkat, ahol körülbelül 400 diák tanul 6-tól 15 éves korig. Iskolájukhoz egy óvoda is tartozik ahová 73 kisgyerek jár 3-tól 6 éves korig.

Oktatási rendszerükben hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek oktatására, kultúrára, művészetekre, különösen a zene tanítása nagyon fontos számukra. A diákok tanulnak gitározni, furulyázni.

Betekintést nyerhettünk egy kézműves órára is, ahol a gyerekek nagy lelkesedéssel készítettek különböző tárgyakat agyagkorongozással. Látogatásunk során alkalmunk nyílt jó néhány tanóra megtekintésére. A tantermek berendezése az egyes szaktárgyak kívánalmaihoz igazodik. Mindnyájunknak tetszett a színes tanterem dekoráció, amely lendületet és motivációt ad a kisebb diákoknak az órák alatt. Bepillantást nyertünk angol órákra, természettudományos és matematika órákra ahol digitális tábla segített a diákoknak a számolási feladatok megoldásában. Az általános iskolának van egy iskolai klubja is ahol a diákok délutánonként teázhatnak, zenélhetnek, pingpongozhatnak és kikapcsolódhatnak. Az óvodába is látogatást tettünk, ahol kis-, közép- és nagycsoportos foglalkozásokat láthattunk. Az iskolának egy igazgatóhelyettese és megközelítőleg 70 tanára van.

Az egyes országok iskoláinak angol nyelvű bemutatkozására a projektmegbeszélésünk első napján került sor, illetve az utolsó nap a tornateremben fogadtak minket az iskola tanulói, tanárai.

A gazdag program keretében meglátogattuk Cesky Tesin főbb nevezetességeit és átsétáltunk Lengyelországba egy hídon keresztül, mivel a két város egy település volt a huszadik század elején. Egy gyönyörű park közepén épült vártorony tetején csodálatos panoráma tárult elénk a Csehországot és Lengyelországot elválasztó kis folyó látképével.Lengyelországban megtekintettük a lengyel iskolát is. Ostravába is kirándultunk, továbbá Landek bányamúzeumát is megnéztük.

Munkamegbeszélésünk során az elvégendő feladatokban, időpontokban és határidőkben egyeztünk meg.

Fotók:

 

 

Cesky Tesin Tóth Krisztina és Kemény Etelka

010

Az iskola előtt projekt partnereinkkel

014

008

Óralátogatásaink a cseh iskolában Zeneóra
006 009
Természettudományos óra
012 018
Kézműves óra
019 022
017
Jana Valoskovával, a cseh igazgató asszonnyal a projekt megbeszélésen
004
Iskolai ebédlő
025 029
Török és spanyol partnereinkkel Az óvoda
015 013
Tornatermi köszöntő
031 032
A bányamúzeum előtt
030

Comenius Projekt 2004-2006

World
A Comenius-projekt célja, hogy ösztönözze a közoktatási intézményekben tanuló fiatalokat az idegen nyelvek tanulására, és támogassa az elsajátított nyelv aktív használatát. A különböző országok fiataljai közösen dolgoznak szaktárgyi témákon, kapcsolatba lépnek egymással és megismerik egymás eredményeit.

A 2004-ben megnyert Comenius pályázat címe Európai országok együtt tanulnak.

 

Gdansk 2

 

 

A résztvevő iskolák:
- Zespol Szkol Lacznosci IM Obroncow Poczty Polsky Technikum Lasznosci Gdansk (Lengyelország)
- Instituto De Educacion Secundaria Guadalcanal (Spanyolország)
- Germany Apian-Gimnasium Ingolstadt (Németország)
- Budenz József Általános Iskola és Gimnázium Budapest

A partneriskolák között az első megbeszélés 2004. november 2-7. között Gdanskban volt.

Iskolánkat Kemény Etelka angol tanár, projektvezető, Sándorfiné Hóbor Margit biológia-földrajz szakos tanár és Saródy Laura 11. évfolyamos tanuló képviselte.
Kiutazásunk előtt elkészítettünk egy 51 diaképből álló prezentációt, amely bemutatja Magyarország és Budapest látnivalóit, a híres magyar tudósokat, művészeket, sportolókat. Külön kiemeltük a lengyel és a magyar történelem találkozási pontjait. Iskolánk életéről is próbáltuk a legjellemzőbb képeket összegyűjteni.
Vendéglátónk a Zespol Szkol Lacznosci IM Obroncow Poczty Polsky Technikum Lasznosci volt, amely egy 1500 fős iskolakomplexum. Gimnázium, szakközépiskola, szakmunkásképző, esti iskola, ifjúsági tagozat és kollégium található a száz, illetve ötven éves óriási épületben.

 Gdansk 1 Gdansk 4

Az egyes országok iskolájának angol nyelvű bemutatkozásán az előadóteremben mintegy száz lengyel tanuló is részt vett. Kivetített képeinket Saródy Laura és Kemény Etelka ismertette nagy sikerrel.

A megbeszélések során pontosítottuk az együttműködés területeit és módjait.

Gdansk3

Székesfehérvárról, mint régi koronázó városunkról készült poiwer pointot a második találkozóra vittük magunkkal, az angolra fordított logikai feladatokat is megküldtük partnereinknek.


A második találkozónak 2005. január 19-25. között Guadalcanal, Andaluzia festői kis faluja adott helyet, amely Sevillatól 110 km-re található.
Iskolánkat 2 tanár és 2 diák képviselte, Kemény Etelka az iskolai koordinátor, Keleti Ilona informatikus, valamint Soltész Nikolett, és Gyarmati Katalin 11. évfolyamos tanulók.

Először utaztunk a spanyol partneriskolába. 

 

 

 


Dombok között elhelyezkedő, inkább városias jellegű, szűk utcákkal rendelkező kedves kis faluba érkeztünk. Megismerkedtünk az iskolával ill. iskolakomplexummal, ahol 165 diák tanul és 18 pedagógus tanít. Egy tömbben, de egymástól elkerítve található az alsófokú és a középiskola. Nagyon szép, rendben tartott osztálytermeket, folyosókat láttunk. Mi a középiskolának nevezett osztályokkal ismerkedtünk.

 

Órákat látogattunk, megismertettük őket Magyarországgal. Tanulóink Budapestről, Magyarországról szóló diákat, iskolánkról saját készítésű videót vetítettek és prospektusokat ajándékoztak.

 

A magyar és a spanyol diákok között hamar közvetlen kapcsolat alakult ki a kommunikációs nyelvi nehézségek ellenére is. Bár tanulják az angol nyelvet, problémát jelent nekik a megszólalás.
A diákjainkat családok látták vendégül, szoros barátságok születtek, azóta is emailen tartják a kapcsolatot.
A találkozó fontos része volt a közös pályázat megvitatása, elkészítése a 2005/2006. évre.

 

 


Comenius barátai

 

Január 19-23-ig német és spanyol vendégek érkeztek hozzánk, a Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumba.

A Comenius program keretében látogatott el Magyarországra négy német diák és igazgatójuk Ingolstadtból, valamint a már régi ismerősnek számító spanyol Arturo és kollégája Guadalcanalból (velük már jól összebarátkoztunk Spanyolországban.).

A diákokat – Saskia, Claudia, Andreas, Christine - a Budenz Gimnázium 10. osztályába járó négy lelkes diák, Fodor Barbara, Tóth Anna, Csurgó Dávid és Szumper Izabella fogadták.

Csütörtök este kilenc óra tájt érkeztek meg a Ferihegyi repülőtérre, ahol már vártuk őket.

A vendégek péntek reggel egy bemutatóval készültek a felső tagozatos osztályok és a gimnázium számára, amelyben Ingolstadtról és Guadalcanalról beszéltek nekünk. Mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta diákbemutatóikat. A felső tagozatosok is többnyire értették, hogy miről beszélnek a képsorok bemutatásakor. Azért angoltanárunk, Etelka néni gyakran lefordított egy-egy kifejezést. A vendégek ittléte teljesen felpezsdítette az iskola életét. Pedig – mivel gyakran jönnek külföldi diákok – megszokhattuk az ezzel járó sürgés-forgást. Nos, amint túl voltunk a prezentáción nekivágtunkimg_1926 a városnak! Első állomásként a Parlamentet céloztuk meg, amely nagy sikert aratott németeink körében. A délután folyamán még ellátogattunk a Vásárcsarnokba is. A nap fénypontjaként említhető meg az esti séta a Halászbástyán, ahonnan gyönyörű látvány tárult szemünk elé: Budapest este. Minket is ámulatba ejtett, rég láttuk ilyen fényben pompázni várost.

Szombaton Szentendrére látogattunk -20 img_5603Celsius fokban, itt töltöttük napunk nagy részét, délután kissé fáradtan, bár még mindig lelkesen, egy étteremben beszélgettünk.

Vasárnap reggel osztályfőnökünkkel, Kemény Etelka tanárnővel találkoztunk, és a tanárokkal együtt felkerekedtünk egy nagy várnéző túrára. Onnan a Hősök Terét, majd a Vajdahunyad várát tekintettük meg. Vasárnapi utolsó programunk az Operaház látogatása volt. Utolsó esténken sokáig együtt voltunk, jókat nevettünk és beszélgettünk.

Hétfő délelőtt vásárolni vittük őket, hogy beszerezhessenek néhány emlékeket Magyarországról.  Délután ötkor elbúcsúztunk egymástól, ők hazarepültek.

Ez a négy nap nagyon hasznosan telt, hisz angolul beszélhettünk, új barátokra tettünk szert, ők pedig megismerhették Magyarországot.

Májusban nekünk lesz lehetőségünk Ingolstadt felfedezésére. Már nagyon várjuk az újabb találkozást!

Írta: Fodor Barbara, Szumper Izabella, Csurgó Dávid és Tóth Anna 10 osztály.

 
img_5524
img_5547


COMENIUS – Találkozó Ingolstadtban (2006. május 9-14.)

Május 9-én, kedden dél körül értünk a müncheni reptérre , ahol már várt minket Alfons Völkl - a német cserediákjaink tanára. Onnan az iskola volt a cél és a várva várt találkozás a Budapesten megismert Saskia-val, Claudia-val, Andreas-szal, és Christine-nel, no meg kedves családjukkal.
Erre a napra nem más volt a program, minthogy megismerkedjünk és eltöltsünk egy kellemes estét a fogadó német családunkkal.

A másnapi terv rettentően izgalmasnak ígérkezett, mivel az iskolájuk bemutatása után körbevezettek minket a híres ingolstadti Audi múzeumban. Miután készítettünk rengeteg képet, tettünk egy kirándulást Regensburgba, Monika Eck német tanárnővel.
image001image002

Audi múzeum

 

image003 image004

Regensburgban

Csütörtök a magyarországi prezentációnk nagy napja volt, amikor összegyűltünk a spanyol és lengyel diákokkal, tanárokkal és tartottunk egy bemutatót a saját országainkról és egy híres emberről – mi Bartók Bélát választottuk - az ingolstadtiaknak. Elmondhatom, hogy nagyon nagy sikerünk volt, egy jól összeállított anyaggal álltunk ki a kb. 200 fős diákokból és tanárokból álló közönség elé, és természetesen angolul beszéltünk .

 

A délutánt Münchenben töltöttük.

 

Az esti órákban egy úgy nevezett ’Frankeinstein Mystery Tour’-on vettünk részt, amin Frankeinstein életéről tudhattunk meg egy-két dolgot, azon kívül a vicces előadási mód miatt mindenkinek rögtön mosoly került az arcára.

’Frankeinstein Mystery Tour’

Május 12-én Augsburgba vonatoztunk a jóképű Thomas Geisler tanár úrral.

Augsburgban a lengyelek, spanyolok, németek és mi magyarok

Szombaton szálláshelyünk városát, Ingolstadtot jártuk körbe, délután nem volt kötött programunk, ezért mi diákok együtt beültünk egy sushi étterembe. Majd este elmentünk bulizni egy Mexx nevű szórakozóhelyre, ahol csatlakoztak hozzánk a spanyol tanárok.·

 

Vasárnap a búcsúzkodás ideje volt és este fél 7-kor már Ferihegyen voltunk.

Mindannyiunk nagyon élvezte ezt a németországi utat, kár lett volna kihagyni.

 

Silye Anett, Fodor Barbara, Tóth Anna, Csurgó Dávid és középen természetesen Kemény Etelka tanárnőnk

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177