Cookie-k

Comenius Projekt 2010-2012

DEF_flag-logoeac-LLP_HU                                 images

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tempus Közalapítványhoz 2010. február 1-jén beadott nemzetközi iskolai együttműködési projekt pályázatunk sikeres lett, és két éven át 2010. augusztus 1. - 2012. július 31. között négy ország iskolájával ezt a programot közösen valósítjuk meg.

A résztvevő iskolák az alábbiak:

  1. Zakladni skola a Materská skola Masarykovy sady 104 Cesky Tesin okres Karviná-Cesky Tesin-Csehország
  2. Szkola Podstawowa NR.7-Cieszyn-Lengyelország
  3. Cra Ribera Del Júcar-Valverde de Júcar-Spanyolország
  4. Mezitli Muhittin Develi Ilkögretim Okulu-Mersin-Törökország
  5. Budenz József Általános Iskola és Gimnázium-Budapest

A projekt fő koordinátora a cseh iskola. A projekt témája a „From a fairy tale to a fairy tale” (Meséről mesére). Minden projekt partner három mesét választ ki, amelyek közül az egyik állatmese, a másik népi tündérmese és a harmadik varázsmese. A nemzetközi találkozókon a gyerekek egy-egy mesét dramatizált változatban adnak elő angol nyelven vagy bábjátékkal jelenítik meg.

A második év feladata az lesz, hogy a projekt partnerek által választott meséket /15 mesét/ könyv formájában megjelentetjük, és illusztrációkkal tesszük színesebbé.

A projekt 2010. október 10-13 között lezajlott nemzetközi találkozón Csehországban, Cesky Tesinben elindult. A további folyamatos munkavégzést és együttműködést a közösen létrehozott weboldalon lehet figyelemmel kísérni.