Cookie-k

Hírek

A 2022/2023-as gimnáziumi tanév felvételi tájékozató

 A Budenz  József  Általános Iskola és Gimnázium

 felvételi  tájékoztatója a nyelvi előkészítő évfolyammal bővített négyévfolyamos gimnáziumi osztályba jelentkezők számára

a 2022/2023-as tanévre a képre kattintva olvasható:

Felvételi tájékoztató

 

Nyilt hét 2021. november

Tisztelt érdeklődő Szülők és leendő Tanulóink!

Szeretettel meghívjuk Önöket Iskolánk nyílt hetére november 15-16-17-én, mely előzetes regisztrációhoz kötött.

A nyílt hétre a  email cimen lehet jelentkezni, melyben írják meg, hogy melyik nap hányadik órában  és melyik tanár óráját szeretnék megtekinteni.

Honlapunkon naponta frissítjük a jelentkezések állapotát.

Ebben az időszakban a szülők csak maszkban és érvényes oltási igazolványuk felmutatásával léphetnek be az intézmény területére.

 <<<< Lista letöltése Itt >>>>

Információk az 1956. október 23-i ünnepségről

Iskolánkban az idei nemzeti ünnep alkalmából az alábbi műsor megtekintésével emlékeznek tanulóink az 1956-os forradalomra.

Kérjük, valamennyiünk egészségének megóvása érdekében minden tanuló viseljen maszkot a nézőtéren!

56plak

Étkezés igénylése a 2021/2022-es tanévre

Tisztelt Szülő!

Tájékoztatjuk, hogy Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata az iskolai gyermekétkeztetés nyilvántartására, megrendelésére, lemondására és számlázására a https://www.bp2.imenza.hu internetes oldalon elérhető iMenza online rendszert biztosítja.

A korábbi gyakorlat szerint a közétkeztetés megrendelése és a számlázás a tanévkezdést megelőzően leadott, étkeztetés igénybevételére tett (papír alapú) szándéknyilatkozat, valamint az iMenza rendszerhez történő hozzáférés biztosításához megadott (papír alapú) hozzájáruló nyilatkozat alapján történt.

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt a papír alapú nyilatkozatok helyett online felületen tesszük lehetővé a szolgáltatás megrendelését és az ehhez szükséges regisztrációt.

További tudnivalók >>>

Fakultációs tervezet 2021/2022

Kedves Szülők, Tanulónk!

Az iskola pedagógiai programja alapján egy választható tantárgyat köteles a tanuló fakultációs tárgyként választani. A tanuló választása 1 tanévre szól, választását igazgatói engedéllyel a tanév végén módosíthatja. Természetesen azt javasoljuk, hogy a tanulók a már választott órákat továbbvigyék, hacsak a továbbtanulási szándékuk a változtatást nem indokolja. A tanuló által választott órán való részvételre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi kötelező óra látogatására.
A tanulót a szabadon választott tantárgyból osztályzattal értékelik:

  • az alaptantárgyi óráknál integráltan,
  • a már lezárt tantárgyak esetében (pl. kémia, földrajz) külön osztályzattal a bizonyítványban.

A szabadon választható tantárgyakból a tanulók teljesítményét a következő módon értékeljük:

  • Ha a 11. és 12. évfolyamon a kötelező órakeretben tanult tantárgyakból választ szabadon órát a tanuló, akkor a tananyagból nyújtott teljesítményét a tantárggyal együtt értékeljük.
  • Ha a tanuló a korábbi évfolyamon lezárt tantárgyakból választ szabadon órát, akkor teljesítményét önálló tárgyként értékeljük.

Iskolánk a következő tantárgyakból hirdet meg szabadon választható órákat (heti 1x2 óra) megfelelő létszám esetén (minimum 6 fő/ csoport):

Emelt szint

Középszint

Tantárgy

Pedagógus

Tantárgy

Pedagógus

Magyar

Czupi Veronika,
Kalmár Angéla

Francia nyelv

Hajdúné Kisistók Erika, Jáhner Eszter

Matematika

Basa Renáta,
Molnár Balázsné

Földrajz

Pataky Edit

Történelem

Jáhner Eszter

Biológia

Csenki József,
Urbán Katalin

Informatika

Pabarné Szatmári Boglárka

Testnevelés

Viletel Gábor

Fizika

Jeszenszky Éva

 

 


JELENTKEZÉSI LAP ITT LETÖLTHETŐ >>>>>

A letöltött jelentkezési lapot nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni, és aláírva, beszkennelve/lefotózva a  címre
visszaküldeni 2021. május 14-ig! 

Egyeztetett gimnáziumi felvételi jegyzék 2021/2022

Kedves Diákok, Szülők!

Az egyeztetett felvételi jegyzék a tanulói adatlapon a jelentkező diákok által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint az iskola által közölt felvehető tanulói létszám együttes értékelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak, a többit elutasítja.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőnek azt az adatlapon szereplő legalacsonyabb sorszámú felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak, amelyet az adott tanulmányi területet meghirdető iskola elfogadott, és a jelentkező a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszámon belül van.

A középiskolák 2021. április 23-án megkapták az egyeztetett felvételi jegyzéket. Ennek alapján iskolánk 9.Ny évfolyamára felvételt nyert tanulók oktatási azonosítói - tanulmányi területenként - az alábbi táblázatban láthatók.

A gimnáziumunkba jelentkező valamennyi tanuló számára 2021. április 30-ig a jelentkezési lapon megjelölt értesítési címére írásbeli értesítést is küldünk.

Telefonon ezzel kapcsolatos információt nem áll módunkban kiadni.

Itt a lista >>>>

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177