Cookie-k

Digitális oktatás

Munkahelyi profil létrehozása mobileszközökön

Egy idő óta változást tapasztalhatnak az iskolai Classroom / Tanterem alkalmazás MOBILOS használatakor. Ehhez adunk most egy kis segítséget, magyarázatot.

Biztonsági okokból változtattunk a helyi eszközkezelési szabályzaton, ezért a mobileszközökön a @budenznet.edu.hu végű fiókokhoz egy Workspace/Munkafiók jön létre, ha valaki ilyen fiókkal jelentkezik be.

Az ezzel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók >>>>>.

Gondviselők belépése az e-Kréta rendszerbe

Gondviselői jogosultság

A KRÉTA rendszerben a Gondviselői jogosultság szétvált két szintre, egy "Bővített gondviselői jogosultság"-ra, mely teljes funkcionalitással működik, és egy "Csökkentett gondviselői jogosultság"-ra, mely az e-Ellenőrzőben korlátozott adathozzáférést biztosít az intézmény részéről még vissza nem igazolt gondviselői felhasználók számára.

A KRÉTA e-naplóban >>>>> lehetőség van a belépő felületen egy előzetes - csökkentett jogosultsággal rendelkező - regisztráció elkészítésére. 

Abban az esetben ha a gondviselő még nincs regisztrálva a KRÉTA rendszerben, akkor a gondviselőknek lehetőségük van a belépési felületen található "Gondviselői jelszó igénylése"  szövegre kattintva, az elektronikus ellenőrző belépéséhez szükséges belépési adataikat a megadott e-mail címre igényelni.

Ha több gyermek is jár a Budenzbe, akkor külön-külön belépési azonosítót kell igényelni, de ezután a mobilalkalmazással lehetőség van egyszerűen váltani a regisztrált fiókok között.

Abban az esetben ha már rendelkezik a Kréta rendszerhez felhasználónévvel és jelszóval, akkor nem kell újra igényelnie hozzáférést!

Bővebben ...

Karanténgaléria

Örömmel jelentem be, hogy elkészült a Budenz Karanténgaléria.

A karantén ideje alatt készült képekből válogattam össze 10 évfolyam rajzait, festményeit, ragasztását. 

(a gyűjtemény új képekkel bővült...)

Ráczné Enzsöl Katalin

Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

A tantermen kívüli, digitális munkarendben végzett oktatás a már megszokott, tantermi órától eltérő adatkezeléseket is maga után vonhat. Az iskolában érvényesülő általános adatkezelési szabályokon túl az online térben megtartott órák során is kiemelt figyelmet fordítunk az adatvédelem és adatbiztonság érvényesülésére. Ennek egyik eleme ez a tájékoztatás is.

Az adatkezelő a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.), valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény értelmében a köznevelési intézmény.

Az adatkezelő megnevezése, elérhetőségei:

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel.: +36-1-394-3177
e-mail:

Bővebben ...

Útmutató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez

Az elmúlt három hétben sikeresen átálltunk a tantermen kívüli, digitális munkarendre, ennek során a tanárok és a tanulótársak sokszor online kapcsolatba kerülnek egymással, hang- és videóközvetítés zajlik közöttük. Előfordulhat, hogy a tanár azt kéri, a tanuló készítsen magáról felvételt, ami alapján meggyőződhet, hogy tényleg megtanulta-e a tananyagot, valóban elvégezte a kijelölt feladatot, vagy így ellenőrzi az önálló feladatmegoldást.

Mind a tanárokról, mind pedig a tanulókról készült felvétel személyes adat.  A személyes adatok kezelése (így a felvétel készítés, továbbítás, megosztás, rögzítés stb.) az Európai Unióban is, így hazánkban is jogszabályokon alapul. A személyes adatok védelméhez fűződő jog mindenkit megillet.

Bővebben ...

Tájékoztatás az iskola digitális munkarendjéről

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A digitális munkarendben az iskola az adott napra vonatkozó órarend szerint működik. Az órarendben szereplő tanórák tananyagát minden nap, legkésőbb 10.00 óráig a tanítók, tanárok megküldik a KRÉTA-rendszerben, házi feladatként. Az elvégzendő feladatok szintén itt kerülnek meghatározásra. Itt kerül közlésre, hogy mely digitális platformon (GoogleTanterem, EDU20) érhetők el tananyagok, online feladatok. Akinek esetleg még nincs elérése ezen felületekhez, azok a tanítóktól, osztályfőnököktől, szaktanároktól kérhetnek segítséget a KRÉTA üzenetküldő funkcióján keresztül. Egyes esetekben élő videókapcsolattal kerülnek megtartásra az órák. Erről, ezek időpontjáról illetve az ehhez szükséges felületekről (jellemzően DISCORD, Zoom, Google Meet, esetenként Skype), azok elérhetőségéről szintén a KRÉTA házi feladat funkciójában adnak tájékoztatást a pedagógusok.

Bővebben ...

Ingyen Office 365 diákoknak, tanároknak

 

Ingyen Office 365 diákoknak

Klikk a képre...

Az Office 365 ProPlus ingyenes használatára jogosult minden magyarországi, államilag elismert, állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású általános és középiskola tanulója és tanára, valamint a Tisztaszoftver Programban részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói.

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177