Cookie-k

Második éve kerül megrendezésre nyelvi projektversenyünk, mely idén nem csak az angol, de a német nyelvet tanuló általános iskolások számára is megnyílik. Az év során négy témakörben készíthetnek a gyerekek látványos és tartalmas projekt munkákat, melyeket - csakúgy mint tavaly - az iskola folyosóján állítunk ki. A négy témát az év folyamán hírdetjük ki az iskolában és a honlapon.

Az első téma az alsósok számára (2-4. évfolyam): Mesefilmszereplők, a felsősök számára (5-7. évfolyam): Üdülőhelyek, nyaralás. A csapatokban vagy egyénileg készült projektek első leadási határideje 2015. november 6.

A kritériumokról és a verseny részleteiről itt olvashat

 

PRO ENGLISH-PRO DEUTSCH

Projekt verseny

Mi ez?

Ez egy egész éven át tartó verseny, mely során egyéni versenyzők vagy 2-4 tagú csapatok elkészítenek 4 projekt munkáta tanév folyamán megadott témákról. Az elkészült munkákat egy zsűri pontozza, majd kiállítjuk az iskola folyosóján. A verseny végén a győztesek jutalomban részesülnek.

Milyen egy projekt munka?

A projekt munka egy A3-as formátumúkartonra elkészített színes poszter rajzokkal, képekkel és némi angol vagy német nyelvű szöveggel a megadott témáról. Felső tagozatosok digitális formátumban is beadhatják műveiket. Szép, érdekes és tartalmas munkákat várunk!

Mik a témakörök?

A tanév során 4 témakört fogunk kihirdetni a honlapon és az iskolában kihelyezett hirdetőtáblán, különbözőt az alsósoknak és a felsősöknek, illetve az angolosoknak és a németeseknek. A megadott témakörön belül rátok van bízva, hogy mit dolgoztok ki a munkátokban. Például, ha a téma az ételek, bemutathattok egy bizonyos ételt részletesen, vagy akár egy nemzet teljes konyhaművészetét.

Ki jelentkezhet?

Másodiktól hetedikigbárki.

2, 3 vagy 4 fős csapatokat várunk, de egyedül is indulhatsz, ha nem találtál csapattársakat. A csapattagoknak egy évfolyamba kell járniuk, de nem feltétlenül egy osztályba vagy egy nyelvi csoportba. Okos dolog úgy megválasztani a csapattagokat, hogy legyen köztetek, aki jól rajzol, akinek jó ötletei vannak és nem utolsó sorban valaki, aki ügyes az adott nyelvből!

Hogy lehet jelentkezni?

Azzal jelentkezel, hogy leadod az angol- vagy némettanárodnál határidőre a névvel ellátott projekt munkát. A digitális műveket a következő e-mail címekre lehet elküldeni. Angol: Német:

Mik a leadási határidők?


1. projekt: 2015. nov. 6.

2. projekt: 2016. jan. 8.

3. projekt: 2016. febr. 26.

4. projekt: 2016. ápr. 15.


Mik a kritériumok?

A projekt munkákat A3-as kartonlapon vagy e-mail-en kérjük.

A projekteknek tartalmazni kell valamilyen rajzos, képes illusztrációt.

A szöveg hossza évfolyamonként más:

min. 20 angol/német szó a másodikosoknak;

min. 30 angol/német szó és 5 angol/német mondat a harmadikosoknak;

min. 20 angol/német mondat a negyedikeseknek;

min. 30 angol/német mondat a felsősöknek.

Ki lesz a zsűriben?

Gimnazista diákok és egy tanár.

Hogyan pontozzák a munkákat?

A projekt munkák értékelésénél figyelembe vesszük a külalakot, a tartalmat és a nyelvhelyességet. Ezen kívül értékeljük az önállóságot, és hogy a mű megfelel-e a kritériumoknak. A kapott pontszámok összege adja ki a projekt munka végső pontszámát.

Ki a győztes?

Az a csapat vagy versenyző, aki a legtöbb pontot szerzi az év során. Minden évfolyamot külön értékelünk, így minden évfolyamnak lesz egy győztese.

Milyen díjak lesznek?

A verseny végén minden évfolyam győztese oklevelet és ajándékot kap. A dicsőség része, hogy a tanév során az iskolában kiállított műveiteket megcsodálhatják az osztálytársaitok és a szüleitek!